Hamilelere antidepresan uyarısı

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre hamile kadınların antidepresan hapları alması hem kendi hem de bebeğin sağlığı açısından çok riskli olduğu saptandı.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre hamile kadınların antidepresan hapları alması hem kendi hem de bebeğin sağlığı açısından çok riskli olduğu saptandı.

hamileantidepresanKadınların hamilelikleri esnasında antidepresan ilaçları alması hem bebek hem de kullanan kadınlar için oldukça riskli. Yapılan bir araştırmaya göre, bu durum kadının düşük yapma riski, bebeğin kalp ve beyninde sorun olma riski artıyor. Araştırmayı yapan İngiliz uzmanlar, hamile kadınların antidepresan ilaçları almasının çocuğun düşme riskini ve bebeğin sorunlu doğma riskini artırdığı iddiasında da bulunuyor. Aynı araştırmaya göre, hamilelik boyunca antidepresan ilaç kullanan kadınlarda bebeğin düşük olasılığı yaklaşık 3 katına çıkıyor. Uzmanlar, antidepresan haplarının bebeğin kalbinde, beyninde ve kafatası şeklinde kalıcı sorunlar yaratabileceği uyarısını da sözlerine ekliyor. 2004 yılından bu yana antidepresan kullanan kişi sayısının 2 katına çıktığının altını çizen uzmanlar, Sadece 2014 yılında 8 milyon kişinin antidepresan ilacı reçetesi aldığını belirtiyor. Depresyonun bazı durumlarda ölüm riskine dahi neden olabileceğini belirten ekip, antidepresan ilacının dozunu azaltarak bırakılması gerektiğini vurguluyor. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:15 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.