Güneş altında alkol tüketmenin 6 zararı

Alkolün her yerde olduğu gibi güneşin altında da içilmesinin zararları var.

Alkolün en bilinen etkisi vücuttaki su deposunu kurutmasıdır. Siz keyifle içkinizi yudumlarken aynı zaman bu sıcakta çok değerli olan vücut sularınızdan eksiltiyor olursunuz. Bu da ağız kuruluğu ve baş ağrısı gibi sıkıntılara yol açabilir.

KALP KRİZİ RİSKİ OLUŞTURUR

Aşırı güneş ışığına maruz kalmak zaten başlı başına risk oluşturuyorken, bu durumu alkol alarak iyiden iyiye zorlaştırabilirsiniz. Kan seviyesindeki ani değişimler ve aşırı yorgunluk sonucu istenmeyen kalp atakları yaşama ihtimalinizi güçlendirirsiniz.

ENERJİ DÜŞÜKLÜĞÜNE YOL AÇAR

Alkol tüketimi ilk başta eğlenceli bir hal getirse de aslında vücudu son derece yoran bir durumdur. Birkaç kadeh içtikten sonra ağırlaşan gözleriniz ve eğilen sırt bölgeniz bunu size anlatmaya çalışır. Siz bu uyarıları dinleyin ve devam etmemeye özen gösterin.

DEPRESYONU TETİKLER

Alkol su rezervlerinizi kuruttuğu gibi dopamin ve serotonin depolarınıza da saldırır. Uzaklara dalan gözlerinizin ve derin derin iç geçirmelerin nedenini daha iyi anlamışsınızdır umarız.

UYKUSUZLUĞA NEDEN OLUR

Gündüz güneş altında alınan alkol, gece uykusuzluk olarak size geri dönebilir. Kana karışan alkolün miktarına göre vücut onu dışarı atmak için yoğun çaba sarf eder. Bu ağır çalışma esnasında beyin derin uykuya geçmez ve hep tetikte içine giren zehrin atılmasını bekler.

HIZLI KİLO ALDIRIR

Yazın tüketilen alkol içerdiği yüksek kalori nedeniyle kilo almayı hızlandırıyor. 1 gramında ortalama 7 kalori bulunan alkollü içeceklerin bazıları içerdikleri karbonhidratlar nedeniyle bütün diyet programınızı alt üst edebilir ve yazlık kıyafetlerinizi giyerken ufak engeller yaratabilir.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Temmuz 2017Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.