Güçlü annelerin kızlarının bildiği 11 şey

Ufak yaştaki çocuğunu tek başına büyüten ve onlara yetemeyeceği konusunda asla bir şüphe duymayan anneler… Tek bir telefon konuşmasıyla bütün problemi kökünden çözebilen anneler…

Erkek egemen iş hayatında orta yaşlarında kariyerinin zirvesine çıkan ve mücadeleden bir gün bile yılmayana anneler…Çocuklarının en yakın sırdaşı olan anneler… Bizim başarımızda, mutluluğumuzda en büyük desteği veren ve bunları bozma niyetindekilerin yolumuza çıkmasına izin vermeyen anneler… Evet güçlü annelerden bahsediyoruz. Onlar her durumda ve şartlar ne olursa olsun o kadar güzel gülümserler ki, çocuklarının gözyaşlarına tanık olduğu anlar oldukça nadirdir. Hatta pek çok çocuk hatırlamaz bile.

BENİM ANNEM ONLARDAN BİRİ...

Eğer sizin anneniz de yukarıdaki tanımların içindeyse, bu 11 maddeyi biliyorsunuz demektir;

KENDİNİ SEVMENDE HİÇBİR SAKINCA YOK!

Anneniz size yeni kestirdiği saçının fotoğrafını bu mesajla gönderir: “Harika görünüyorum!” Buna gülersiniz çünkü kendi kusurlarını bulma kadınlar için içgüdüsel bir hareket gibidir. Bir kadının kendini övmesine ise nadir rastlarsınız. Ama gerçekten harika görünüyorsa, neden kendini övmesin ki?

BAŞARI İÇİN UTANMAMALI

Anneniz iş yerinde çok hızlı yükseldi ve ödül mü aldı? Asla sebebini şansa bağlamaz. Yetenekli olduğunu saklamaz. Çok çalışmıştır ve o süper yeteneklidir. Bununla gurur duymakta sonuna kadar haklıdır.

KENDİNİ ÖVMEK, BAŞKA BİRİNİ AŞAĞIYA ÇEKMEK DEMEK DEĞİLDİR

Beceri ve hünerlerini açıkça sergilerken bir yandan da diğerlerinin güçlü yanlarının altını çizmekten çekinmez. Çünkü kendini güvenmek bunu gerektirir.

KENDİNİ DİĞER KADINLARLA KIYASLAMAK SENİ HİÇBİR YERE GÖTÜRMEZ

Kadın arkadaşlarıyla çok özel bir ilişkisi vardır. Çünkü onların sorunlarını yargılamadan dinler, sonsuz destek ister. Kıskançlık mı? Kanında yoktur! Eğer yakın dostların bir elin parmaklarını geçiyorsa çok şanslısın! Size bir anne tavsiyesi daha: İlişkileri büyütüp, beslemek iyi gün dostu arkadaşlarla boş yere enerji harcamaktan daha önemlidir. Bir ilişkin varsa onu hayatının merkezi haline getirme! Bir ilişki bitebilir, bir erkekten ayrılabilirsin. Asla ama asla bir erkeği hayatında mutluluğunun merkezi haline getirme. Asla bir ilişki için kız arkadaşlarından uzaklaşma. Çünkü arkana dönüp baktığında kız arkadaşlar hep orada olacaklar. Güçlü anneler bunu çok iyi bilir. Dilediğin zamanda ne yapacağınla ilgili izin almana gerek yok! Aslında motto çok basit: Benim hayatım, benim kurallarım. Onlara öğüt vermenize gerek yok çünkü güçlü anneler, nerde neyi yapacaklarını zaten çok iyi bilirler.

KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURABİLİRSİN

Bu sözü yüreklerinde hisseden tüm kadınlar el kaldırsın! Birini affetmek seni değersiz kılmaz Güçlü annelerin affedici, koskocaman bir yüreği vardır. Süper kahramanlar da ağlar Ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar, unutmayın onlar da insan. Annenizi gözyaşları içinde gördüğünüzde bilin ki süper kahramanlar da ağlar. HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Mayıs 2015Yayınlanma Tarihi:13 Mayıs 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.