Griple mücadelede yeni dönem

Griple mücadelede yeni dönem: Islak çorapla uyuyun!

Grip sezonu açıldı. Hastalıkları kontrol ve önleme merkezinin (CDC ) raporuna göre insanların soğuk algınlığı ve gribe en çok yakalandığı dönem Aralık ve Mart ayları arası.

Grip aşısı yaptırmak gibi önlemler alsak da neredeyse hepimiz bu kış gribe yakalanacağız. Neyse ki gribe yakalanınca yapacak birçok alternatif çare var.

Vücuttaki kan dolaşımını arttırmanın çok basit yolları bulunuyor. Kan dolaşımı artınca soğuğa karşı direnç artıyor ve iyileşme daha da hızlanıyor. Bol bol dinlenmenin ve bol sıvı içmenin gerektiğini hepimiz biliyoruz. Peki ya yatağa ıslak çorapla girmenin mucize etkisinden haberiniz var mıydı? İşte griple başa çıkmanın ve en kısa sürede iyileşmenin yolları:

BURNU TUZLU SU İLE TEMİZLEYİN

Burna tuzlu su çekip, yıkamak burun tıkanıklığının hafifletilmesi ve bakterilerle savaşta en etkili ve basit yollardan biri. WebMD’ye göre 1/4 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karbonat çeyrek litre ılık suya karıştırılmalı. Daha sonra bu karışımı ucu delik bir kap yardımıyla burnun içine çekin. Sağ burun deliğine uyguluyorsanız, sol burun deliğinizi kapatın. Sonra karışımın burnunuzdan boşalmasını bekleyin. Her burun deliği için iki-üç kez tekrarlayın.

GARGARA YAPIN

Birçoğumuz, gargara yapmanın bakterilerle savaşma, mukusu ve boğazı rahatlatmak için yararlı olduğunu duymuşuzdur. Amerika’da önleyici tıp üzerine yazılan bir makalede (NCBI) 60 gün boyunca, günde 3 kere suyla gargara yapmak enfeksiyonlara karşı koruyucu etki gösteriyor.

ISLAK ÇORAPLA UYUYUN!

Kulağa garip gelebilir ama yatağa ıslak çorapla girmek grip semptomlarını hafifletiyor. Best Health’te yayınlanan makaleye göre bu yöntem ayaklardaki kan akışını hızlandırdığından gribe karşı etkili.

PEKİ BU YÖNTEMİ NASIL UYGULAYACAKSINIZ?

Önce ayağınızı sıcak suya sokun. İnce bir çift pamuklu çorabı soğuk suya batırın. Uyurken bu çorapları ayağınıza giyin. Islak çorapların üzerine de bir çift kuru yün çorap giyin. Sabaha kadar ıslak çoraplar ısınıp kuruyacak ve siz kendinizi daha iyi hissedeceksiniz!

SİNÜSLERE KARŞI DONDURULMUŞ BEZELYE

Bu yöntem de biraz tuhaf gelebilir ama soğuk ya da sıcak uygulamanın sinüsleri açmada oldukça etkili olduğu söyleniyor. WebMD’ye göre bir paket dondurulmuş bezelyeyi soğuk kompres olarak kullanabilirsiniz.

BURNUNUZUN ALTINA HAFİFÇE VURUN

Mentollü merhemi hafifçe burnun altına vurarak sürerseniz, solunum yollarının açılmasına yardımcı olacaktır.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.