Gözünü kaybetmemek için tek umudu var

Ailesi küçük bebeklerini heyecanla bekliyordu. Sağlıkla 9 ayı tamamladılar. Anne Marcelina'yı kucağına almak için doğuma girdi. Ancak doğum beklenenden uzun sürdü. Marcelna bu yüzden anne karnında çok fazla amniyon sıvısı yuttu ve yoğun bakıma alındı.

Marcelina bir hafta sonra doktorların ve hemşirelerin çabalarıyla evine döndü fakat bu badireyi atlatan ailenin mutluluğu çok uzun sürmedi. Küçük Marcelina gözlerini kaybetme hatta ölme riskiyle bile karşı karşıya.

HASTALIĞI TAHMİN EDİLEMEDİ

Polonya'da yaşayan Marcelina 8 aylık olduğunda ailesi gözünde bir değişiklik olduğunu farketti. Doktora götürülen küçük bebeğin ailesine çocuklarının yeni doğduğu bu sebeple gözlerinin tam gelişmemiş olabileceği söylendi. Marcelina'nın ailesi Noel akşamının ertesinde gözünde bir pırıltı farkettiler. Doktora gittiklerinde küçük kızın göz kanseri olarakta bilinen 'Retinoblastom' olduğu teşhis edildi.

RETİNOBLASTOM NEDİR?

Retinoblastom bilinen adıyla göz kanseri çocuklarda en çok görülen tümör. Genelde 5 yaşından küçük çocuklarda görülen hastalık çocuklarda görülen kanserlerin yüzde 3'ünü oluşturuyor. Hastalıkla genellikle kalıtımsal olsada retianın gelişimi sırasında tesadüfi olarak ortaya çıkabilir. Detaylı bir taramayla teşhis edilen hastalıkta tedaviyi planlamak için evresinin bilinmesi önemli. Tedavide tümörü tedavi etmek, kanserin vücudun diğer bölümlerine sıçramasını önlemek asıl amaç. Bu dönemde göz korunmaya çalışılır ancak gözü almak gerekebilir.

GÖZÜN ALINMASI GEREKTİĞİ SÖYLENDİ

İki doktorun da onlara verdiği tavsiye aynıydı; 'Marcelina'nın gözünün alınması'. Bekleme odasında bir süre ağlayan anne ve baba kızlarının geleceği için bu hastalıkla savaşmaya karar verdi.

EN ACI VEREN DÖNEM KEMOTERAPİ

Marcelina'nın tedavisinde kemoterapi süreci başladığında doktorların ve ailesinin iğneyi yapmak için mücadelesi en acı veren dönem olmuş çünkü küçük kızın bu sırada tamamen hareketsiz olması gerekiyormuş. Bu süreçte sürekli araştırma yapan aile kızlarının gözünü kaybetmemesi için çözümü New York'ta bir deneysel tedavide bulmuş.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

New York'ta bulunan kliniğe şu ana kadar retinoblastom tanısıyla 5 çocuğun başvurduğunu ve başarılı sonuçlar aldığını öğrenen aile Marcelina'nın tedavi masraflarını karşılatmak için bir yardım kampanyası başlattı.

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ocak 2016Yayınlanma Tarihi:14 Ocak 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.