Görmeyen eşine büyük jest

Eşi göremiyor diye bütün bahçesini çiçeklerle donatan yaşlı adam ve büyük aşkı.

Eşi göremiyor diye bütün bahçesini çiçeklerle donatan yaşlı adam ve büyük aşkıBahar aylarında günde ortalama 7000 kişi pembe çiçeklerle kaplı bu bahçeyi dolaşmak için akın ediyor. Peki sadece onları koklamak için mi? Hayır! Aynı zamanda büyük bir aşka tanıklık etmek için...

Ünü Japonya'nın Kiraz Çiçekleri'ne yaklaştı...

Japonya’nın Shinto kentinde yaşayan iki çocuğa sahip bir çiftçi ailesi olan Bay ve Bayan Kuroki'nin hikayesi sizi de etkileyecek. Evliliklerinin 30. yılında, çocuklarını büyüttükten sonra bu çiftliğe taşınana ve sade bir hayat yaşamayı planlayan çiftin mutluluğu, Bayan Kuroki'nin 52 yaşına geldiğinde aniden diyabet yüzünden görme yetisini kaybetsiyle bozulmuş.

Bayan Kuroki zamanla içine kapanmış ve evden çıkmamaya başlamış. Bay Kuroki bu duruma çok üzüldüğü ve eşinin depresyona girip daha da mutsuz olmasını engellemek için aklına gelen parlak fikri hiç zaman kaybetmeden hayata geçirmiş. 2 yıl boyunca her gün emek harcayarak çiftliğinin bahçesini dev bir çiçek alanına dönüştüren Kuroki bunu eşinin kokularını içine çekip mutlu olsun ve tekrar gülümsesin diye yapmış. Evinin tüm alanını çiçeklerle dolu olan yaşlı çift her bahar ziyaretçilerini ağırlıyor ve gerçek aşkın nasıl bir şey olduğunu onlara bizzat anlatıyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:23 Ekim 2016Yayınlanma Tarihi:19 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.