Girişim ruhu Üsküdar Üniversitesi’nde

Girişimciler, girişimci olmak isteyenler ve konuya ilgi duyanlar ‘Nöroteknoloji Start Up Günleri’ kapsamında Üsküdar Üniversitesinde bir araya geldi.

Hem akademisyenleri de hem de yaptığı girişim projesiyle başarıya ulaşanları ağırlayan konferans; Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İTBF Öğretim Üyesi, TTO ve PARGE Koordinatörü Doç. Dr. Barış Metin öncülüğünde Üsküdar Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Tedavisel Beyin Haritalama ve Nöroteknoloji Derneği ve Brain Park tarafından organize edildi.

Konferansın ana gündem maddeleri; nöropazarlama, yapay zekâ, giyilebilir teknolojiler ve büyük bilgi ve veri madenciliğiydi. Konferansı Üniversitesi Kültürü Dersi kapsamında çok sayıda akademisyen ve öğrenci ilgiyle takip etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon & Algoloji & Elektrodiagnostik Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, uzun yıllardır sağlık sektörü için yurtdışından pahalı teknolojiler satın alıyoruz ancak biz kendi ülkemizde bu teknolojileri geliştirip uygulayabilecek imkanlara sahibiz, girişimci olmalıyız, start up projelere destek vermeliyiz, dedi.

Daha sonra söz alan Doç. Dr. Barış Metin de Üsküdar Üniversitesi'nin nöroteknoloji, nöropazarlama alanındaki çalışmalarına değindi, Brain Park ve Teknoloji Transfer Ofisi hakkında bilgiler verdi.

İlaç moleküllerinin patentlerini elinde bulunduran bir şirketin girişimci ortağı olan Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu da; girişimci, melek yatırımcı, akselatör ve şeytan yatırımcı kavramlarının tanımını yaptı. Yılancıoğlu, start up dönemindeki tecrübelerini paylaştı.

Çok uzun zamandır beyin ve nöroloji alanında araştırmalar yapan ve nöropazarlama alanında ilk çalışmalara imza atan Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan da nörobilimin; pazarlama, girişim ve start up ile ilişkisine değindi.

Yöneticiler ve Start Up / Girişimler ve Girişimciler için Big Data / Büyük Veri Fırsatları isimli bir sunum yapan İletişim Uzmanı Dudu Banu Çakar da, her insanın artık istemese de bir dijital ayak izi bıraktığını söyledi. Büyük verinin girişimci için çok önemli bir kaynak olduğunu belirten Çakar, inovatif ürün ve hizmetler oluşturmanın önemine değindi.

İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Mantık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vedat Kamer de akıl yürütme ve zekânın tarihçesini ve günümüzde geldiği durumu ele aldı.

Endüstriyel tasarım eğitimi aldıktan sonra geliştirdiği akıllı atel ve kırık alçısı sayesinde başarılı bir girişimci olarak iş dünyasına katılan Deniz Karaşahin,  Sağlıkta milyon Dolarlık Start Up / Osteoid isimli sunumunda süreçte yaşadıklarından edindiği tecrübelerini paylaştı.

Başarıya Giden Yolda Start Up Ruhu sunumuyla sahneye gelen Dr. İsmail Uzun da İstanbul'dan ABD'deki Silikon Vadisi'ne kadar uzanan başarını ve şirketinin yaşadığı süreçleri anlattı.

Üniversite hayatında girişimci olarak iş dünyasına atılan ve çeşitli start up projelerine imza atan Çağlar Aksu da İlk Yatırım Almanın Hikayesi isimli bir sunum yaptı.

Çok sayıda proje için yola çıktığını ve birçoğundan zarar ettiğini, başarısız olduğunu söyleyen Aksu, katılımcılara girişim konusunda ısrarlı ve çalışkan olmaları gerektiğini tavsiye etti. Son girişiminde başarıya ulaştığını belirten Karaşahin ürettiği giyilebilir teknoloji ürünü sayesinde Parkinson hastalarına umut olduğunu söyledi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Kasım 2017Yayınlanma Tarihi:02 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.