Gençleri cinsellikle ilgili korkutmayın!

Yaşa uygun cinsel eğitim şart!

Yaşa uygun cinsel eğitim şart!  

Uzmanlar, cinsel cehalet nedeniyle ergenlik dönemindeki gençlerin çeşitli problemler yaşayabileceğini, okullarda ve aile içinde verilecek cinsel eğitim ile bu tür problemlerin önüne geçilebileceğini belirterek tüm ebeveynleri uyarıyor.

Bu kadar da olmaz demeyin!

• Sürtünme yoluyla ilşkiye girersek ne olur? • İç çamaşırlarımız ve kıyafetlerimiz üzerimizdeyken sürtünme yoluyla ilişkiye girersek gebe kalır mıyız? • Çocuk nasıl oluyor? • Bir cisimden gebe kalınır mı? • Erkekler neden hamile kalmaz? • Erkekler neden azar? • Cinsel olaylar erkeklerin dikkatini neden fazla çekiyor? • Öpüşerek gebe kalır mı? • Anal ilişkiyle gebe kalınır mı? • Oral seksle gebe kalır mıyız? Okul eğitimlerinde gençlerden gelen sorular böyle uzar gider. Yaklaşık 20 yıldır okullara cinsel bilgilendirme eğitimlerine gidiyorum, sorular hemen hemen hiç değişmedi . Okul müfredatına cinsel eğitimi koymadığımız sürece de değişmeyecek hatta daha da geriye gideceğiz galiba. Yukarıdaki sorular size komik ya da "bu kadar da olmaz canım" dedirtebilir.

AMA NE YAZIK Kİ FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK!

Kendi bedenine yabancı, ayıpla günahla büyütülmüş, erkeklerin cinsellikle ilgili her şeyi doğuştan bilerek dünyaya geldiklerine inanan bir ülkenin evlatlarıyız. Bilginin olmadığı yerde cahalet kol gezer! Bedelini de gençler cinsel yolla bulaşan hastalıklarla, ergen gebelik ve kürtajlarıyla öder! Bence çok ağır bir bedel. Gençleri cinsellikle ilgili korkutarak, cezalandırarak, yasaklayarak eğitmek ise hiç işe yaramadığı gibi cinselliği suçluluk ve günah duygularını bulaştırarak yaşamalarına neden olur. Bu durum hayatlarının geri kalan kısmını bile etkiler çoğu zaman. Psikoloji ve cinsel eğitimin alanında yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki: Ergenleri erken yaşanacak cinsel ilişkiden ve bunun sonuçlarından korumanın en etkin yolu, yaşa uygun verilecek cinsel eğitimdir. Bedenini tanıyan ve seven bir ergen kendini en etkin şekilde koruyabilir. Cinsel eğitim etkin şekilde okullarda, ailede verilmeye başlanırsa yukardaki sorularda değişim başlayabilir.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:24 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.