Gençler 'hayatlarını mükemmel göstermek' istiyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, genç kadınların yüzde 35'i internette hayatlarını mükemmel gösterme baskısıyla karşı karşıya.

İngiliz gazetesinin yer verdiği araştırmaya katılan 11-21 yaş arasındaki 3 kişiden biri, fotoğraflarda nasıl gözüktükleri hakkında endişe duyuyor.

Kız İzciler adlı grubun 900 kız ve genç kadınla konuşarak yaptığı araştırma, sosyal medyadaki takipçi ve beğeni sayılarının yaşamlarına olan etkisini inceledi.

SOSYAL MEDYADA GENÇ KADINLAR

Beğeni ve takipçi sayısından endişelenenlerin oranı

%13'ü 11-16 yaş arasında

%10'u 17-21 yaş arasında

Dört katılımcıdan biri, yatmadan son iş ve kalkınca ilk iş olarak cep telefonlarını kontrol ettiğini söyledi.

Araştırmayı yorumlayan 17 yaşındaki Katie, "Sosyal medya gençlerin seslerini duyurabilmesi için müthiş imkanlar sağlasa da kızların özgüvenlerine de zarar verebiliyor" diye konuştu.

Kendilerini başkalarıyla karşılaştırıp baskı altında hissetmek kızlar ve genç kadınlar için bir tuzak"

Ankete katılanların en büyük korkularından birininse, fotoğraflarının başkaları tarafından kullanılma ihtimali olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan, katılımcıların yalnızca yarısı sosyal medyada karşılaştıkları baskıların aileleri tarafından anlaşıldığını düşünüyor.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Eylül 2017Yayınlanma Tarihi:26 Eylül 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.