Genç kriminalistlerin ilk laboratuvar deneyimi

Türkiye'nin lisans düzeyindeki ilk adli bilimler eğitimine başlayan Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, laboratuvar çalışmalarına da başladı. Adli tıp ve kriminolojinin Türkiye'deki marka ismi Prof. Dr. Sevil Atasoy öncülüğünde oluşturulan bölüm müfredatı, uygulama ve laboratuvar çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

Yrd. Doç. Tuğba Ünsal, Yrd. Doç. Dr. Pınar Şen ve Arş. Gör. Özlem Şimşek ile kimya ve biyoloji derslerinin laboratuvar uygulamasını yapan genç adli bilimciler, ilerleyen dönemde fizik dersinin uygulaması için de laboratuvar araştırmaları yapacak.

Genç kriminalistlerin ilk laboratuvar deneyimiÜsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, yapılan kimya ve biyoloji laboratuvar uygulamasının klasik çalışmalardan farklı olduğu belirtti.

ADLİ BİLİMLERİN BİYOLOJİ VE KİMYASI FARKLI!

Atasoy; "Bizim için önemli olan adli bilimlerin biyoloji ve kimyası. Mühendislik fakültelerindeki kimya ve biyolojiden farklı eğitimler veriyoruz. Eğitimin hedefi; buradan mezun olacak olan kişilerin kriminal laboratuvarlarda ve her türlü suç deliliyle çalışacak olan resmi ve özel kurum ve kuruluşlarda uzman personel olarak çalışmalarını sağlayabilmek. O nedenle fizik, kimya ve biyolojinin temel prensiplerden sonra; boya analizi, toprak analizi, mürekkep analizi gibi kimyayla ilgili konular üzerinde diğer yandan kan ve DNA analizleri üzerinde çalışmalar yapacağız. Daha önce çoğu teorikte kalan dersleri artık uygulamaya ve laboratuvara alarak çok daha nitelikli, amaca yönelik adli bilimciler yetiştirmeyi amaç edindik." dedi.

Programın yüklendiği misyonun çok önemli olduğunu da belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, Adli Bilimler Lisans Programı'yla Türkiye'nin adli tıp alanında dışa bağımlılığının en aza ineceğinin altını çizdi.

 

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Ekim 2017Yayınlanma Tarihi:18 Ekim 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.