Fazla mesai aptal yapıyor

ABD merkezli iş ve teknoloji sitesi Business Insider fazla mesainin zararlarını ortaya koyan çalışmaları derledi.

ABD merkezli iş ve teknoloji sitesi Business Insider fazla mesainin zararlarını ortaya koyan çalışmaları derledi.

fazlamesaiAmerikan Epidemiyoloji dergisinde yer alan bir araştırmaya göre haftada 55 saat çalışanların diğerlerine göre daha az kelime dağarcığına sahip oldukları görüldü. Ayrıca zekâ yeteneklerinin sınırlanmış olduğu belirlendi. Araştırma çerçevesinde çalışanların beş yıl boyunca zekâ, kelime bilgisi ve dil yeteneği gibi alanlardaki durumları incelendi.

İŞ YÜKÜ DÜŞÜK VERİME YOL AÇIYOR

Bir başka araştırmada ise normale göre daha fazla mesai yapanların iş arkadaşlarına göre daha fazla hastalık geçirdiği görüldü. Bu kişilerin genellikle yüksek tansiyona sahip oldukları belirtildi. Ayrıca araştırmaya katılan uzmanlar, “Sürekli mesai ve fazla iş yükü binen çalışanlar, uzun vadede diğer çalışanlara göre düşük verime sahip oluyor” açıklamasında bulundu. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Kasım 2013Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.