Fazla bagaj parası ödememek için ilginç yöntem

İngiltere’nin başkenti Londra’dan Easy Jet Havayolları ile İzlanda’nın Reykjavik kentine uçmak isteyen 32 yaşındaki Matt Botten, 45 sterlinlik ekstra bagaj parasını ödememek için tüm kıyafetlerini üst üste giydi.

Galler’in Cardiff kentinde yaşayan Botten; uçağına binmek üzere Londra Gatwick Havalimanı’na geldiğinde, yanında getirdiği bavulun boyutunun havayolu şirketinin ‘el bagajı’ standartlarına uymadığını ve bu nedenle çantasını yanına almak istiyorsa 45 sterlin ödemesi gerektiğini öğrendi.

TÜM KIYAFETLERİNİ GİYDİ

Ödemeyi kesinlikle kabul etmeyeceğini belirten Botten, bavulunu açtı ve bavulda bulunan kıyafetleri teker teker üzerine giymeye başladı. Tüm kıyafetlerini üzerine giymeyi başaran Botten, biniş kartını alıp kız arkadaşı ile birlikte güvenlik kontrollerine yöneldi.

UÇAĞA BİNMEYİ BAŞARDI

Gatwick Havalimanı güvenlik görevlileri Botten’ı ‘ilginç kıyafet seçimi’ nedeniyle uzun süre sorguladı. Yedek ayakkabılarını da pantolon ceplerine yerleştirilen adam, güvenlik görevlilerine konuyu açıklayıp üzerinin de uzun uzun aranmasına izin verdikten sonra İzlanda uçağına binmeyi başardı.

Uçuştan önce Facebook sayfasından bir paylaşım yapan Botten, “Biz İzlanda’ya gidiyoruz bebeğim! Ve bu geziyi nasıl tek bir çanta için 45 sterlin ödemeden, tutumlu bir şekilde yaparım? Elbette sahip olduğum tüm kıyafetleri üst üste giyerek!” yazdı ve uçağa binmeden kısa süre önce çektiği bir fotoğrafı yayınladı.

Geçen yıl Londra’dan Glasgow’a Easy Jet ile uçacak olan müzisyen James McElvar da, 45 sterlinlik ekstra bagaj parasını ödemek istememiş ve bavulundaki tüm kıyafetleri üst üste giyerek uçağa binmişti. Ancak McElvar Botten kadar başarılı bir yolculuk yapamamış ve üzerindeki kat kat kışlık kıyafetler nedeniyle fenalık geçirerek uçuş sırasında kısa süreliğine bilincini kaybetmiş ve tıbbi yardıma ihtiyaç duymuştu.

BİRCE BORA / LONDRA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:29 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.