Fatsa'da 'Duyguların yönetimi' konferansı

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "İnsanlar, zengin olmayı ünlü olmayı değil iyi olmayı hedeflemelidir" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesinde düzenlenen 'Duyguların yönetimi' adlı konferansa Üsküdar Üniversitesi Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan konuşmacı olarak katıldı. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen konferansta katılımcılara bilgiler aktaran Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "İnsanların son zamanlarda yapılan araştırmalar göz önüne alındığında hastalıklarının yüzde 70'i yaşam tarzı ile doğrudan orantılıdır. İnsanların hayatlardaki hedefleri kendilerinin iyi insan olmaya çalışmasıdır.

İnsanlar, zengin olmayı ünlü olmayı değil iyi olmayı hedeflemelidir. Egolu insanlar olmaktansa iyi insanlar olmak her zaman toplumda kendilerini daha iyi bir şekilde kabul ettirirler. Bunu başarabilirseniz, hayatta diğer işlerde de başarılı olunuyor. Kötü davranışlardan da uzak durmak gerekiyor. Hayatta hem tutkulu olmak ve amaçları doğrultusunda insanların yaşaması gerekiyor. Bir öğrenci hayatında çile çekmesi gerektiği amaç için uğraşırsa o öğrenci hedefine ulaşıyor ve başarılı oluyor. Hayatta her zaman herkesin hedefi olmalı ve bu yönde çekilen çileden başarılı çıktığı takdirde toplumda çok iyi yerlere geliyorlar" diye konuştu.

Gerçekleşen konferansa Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, daire amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Kasım 2017Yayınlanma Tarihi:16 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.