Farelerin ilginç özellikleri

Rüya gören farelerin, rüyalarında gitmek istedikleri yerleri gördükleri tespit edildi.

University College London tarafından yapılan araştırma, farelerin rüyalarında gitmek istedikleri yerleri gördüklerini ortaya çıkarttı. Labirentte bir yemeği aradıktan sonra uykuya dalan farelerin, rüyalarında o yolla ilgili nöronların çalışmaya başladığı tespit edilirken, bilim insanları bunun farelerin rüyalarında yemeğe ulaşmaya çalıştıklarına işaret ettiğini belirtti.

Üniversite'den Hugo Spiers, "sanki Yunanistan'a gitmeden önce tatil broşürüne bakıyormuşsunuz sonra da o gece rüyanızda fotoğrafları görüyormuşsunuz gibi" derken, farelerin beyinlerinde yolları tuttukları yerin insanlarla aynı olduğunu da bildirdi.

Spiers ve ekibi sonrasında farelerin rüyalarında gelecekte gitmek istedikleri yerleri görüp görmediklerini araştırmak için deneyler yaparak, farelerin bu tarz rüyalar gördüğüne dair bulgulara da ulaştı.

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Nisan 2018Yayınlanma Tarihi:14 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.