'Fabrika ayarlarımızda dinimizi görmemiz mümkün'

Prof. Dr. Sinan Canan: "Fabrika ayarlarımızda dinimizi görmemiz mümkün

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen "Aşkın Deneyimler ve Beynimiz, Nöroteoloji" isimli konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Sinan Canan, beyin ve hafızayla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Beyin alanındaki çalışmalarıyla tanınan tanınan Canan, bir kez daha bilim dünyası ve beyni hayatın içine taşıdı.

'Fabrika ayarlarımızda dinimizi görmemiz mümkün'Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe ilgi büyük oldu.

Son yıllardaki bilimsel çalışmalarını, sinir sisteminde kaotik ve fraktal özellikler konularında yoğunlaştıran Canan, bu konferansında ağırlıklı olarak beyin ve hafıza konusuna değindi.

Canan: "Beyin dünyada ki en karmaşık şeydir. Şöyle ki; çok uzun zamandır üzerinde çalışılmasına rağmen hala bilinmeyen yerleri var. Örneğin hafıza… Hafızanın beynin neresinde olduğu hala bilinmiyor. Belki de dışarıda bir yerlerdedir. Şu an bilemiyoruz." dedi.

Sağ ve sol beyin arasındaki iş bölümlerinden, çalışma sistemlerinden bahseden Prof. Dr. Sinan Canan, fabrika ayarlarımızda dinimizi görmenin mümkün olduğunu, ibadetlerimizin beynimizde ve vücudumuzda farklı karşılıkları olduğunu da sözlerine ekledi.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Aralık 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.