Evlilikte yıllara göre cinsellik

Evlilik aşkı öldürür mü? Yapılan araştırma sonuçlarına göre, evlilik yıllandıkça seks hayatındaki canlılık da değişime uğrayabiliyor. İşte evlilikte yıllara göre cinsellik.

Evlilik aşkı öldürür mü? Yapılan araştırma sonuçlarına göre, evlilik yıllandıkça seks hayatındaki canlılık da değişime uğrayabiliyor. İşte evlilikte yıllara göre cinsellik.

Evliliğinin ilk yıllarında olan çiftlerde seks yapma sıklığı haftada 2-3 kez iken, 15 yılı aşkın evliliklerde sayı yılda 3 keze bile düşebiliyor. evlilikcinellikAmerikalı evli çiftlere sorulan “Ne sıklıkla sevişiyorsunuz?” sorusunun cevapları sizi şaşırtacak. İşte evlilikte yıllara göre cinsel ilişki sıklığı…

CİNSELLİKLE İLGİLİ HER ŞEY

0-7 YIL ARASI EVLİ OLANLAR:

“33 yaşındayım, eşim ise 29. 3 yıldır birlikteyiz ve 1 yıldır evliyiz. Haftada ortalama 1 kez seks yapıyoruz.” “Eşimle 3 yıldır evliyiz ve bir bebeğimiz var. Haftada ortalama 2 kez seks yapıyoruz. Ancak bazen bu sayı artabiliyor. Bu sayı bizim için çok önemli değil. Birlikte çok mutluyuz ve seks, ilişkimizin yalnızca bir parçası. “ “5 yıldır birlikteyiz ama yaklaşık 1 buçuk yıldır evliyiz. Haftada 3 kez sevişiyoruz. 5 yıl geçmesine rağmen sıkıcı olmaya başladığını düşünebilirsiniz. Ancak biz isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı birbirimize anlatıyoruz. Bunu da yalnızca fantastik bir seks için yapmıyoruz. Bu durum ilişkimizi güçlendiriyor. “ “Ben 29 yaşındayım, eşim ise 26. 2 yıldır birlikteyiz ve yaklaşık bir yıldır evliyiz. Haftada 2 ya da 3 kez sevişiyoruz. Ben haftada 1 ya da 2 kez sevişmek istiyorum, eşim ise 5 veya 6 kez seks yapmayı tercih ediyor.” “Yaklaşık 2 yıldır evliyiz ve çocuğumuz yok. Hafta 1 ya da 2 kez sevişiyoruz. Eşimle farklı saat dilimlerinde çalışıyoruz ve hafta sonlarımız çok yoğun geçiyor. Bu durumdan çok mutsuzuz ama birbimirimizi çok seviyoruz.”

7-15 YIL ARASI EVLİ OLANLAR:

“7 yıldır evliyiz ve 1 çocuğumuz var. Günde 1 ya da 3 kez sevişirken artık haftada 1 ya da 3 kez sevişiyoruz.” “Yaklaşık 8 yıldır evliyiz. 10 günde bir kez sevişiyoruz. Eşim hamileliğinin 3. ayında…” “15 yıldır evliyiz. Ortalama olarak haftada 3 kez sevişiyoruz ama bazı zamanlar her gün olabiliyor. Her gün konuşuyoruz ve birbirimize ilgi gösteriyoruz. Bunun seksten daha önemli olduğunu düşünüyoruz.” “14 yıldır birilikteyiz ve 11 yıldır evliyiz. 4 çocuğumuz var. Normalde haftada 5 kez sevişiyoruz. “ “Yaklaşık 15 yıldır evliyiz. İkimiz de çalışıyıoruz ve 5 yaşında bir oğlumuz var. Bazen haftada 3 kez, bazen ise hiç sevişemiyoruz.” “15 yıldır evliyiz. Haftada 4 kez sevişme kuralımız var. “Kural” sözcüğü kulağa tuhaf geliyor olabilir. Ancak bu durum, hayat yoğun bir şekilde ilerlerken bizim de bazen romantik anlara ihtiyacımız olduğunu bize hatırlatıyor.”

15 YILDAN FAZLA EVLİ OLANLAR:

“17 yıldır evliyiz. Yılda 2 ya da 3 kez sevişiyoruz.” “30 yıldır birlikteyiz ve 25 yıldır evliyiz. 2 çocuğumuz var. Haftada 3 ya da 5 kez sevişiyoruz. Sevişmediğimiz zamanlar öpüşerek ve sarılarak birbirimize ilgi gösteriyoruz. “ 55 yaşındayım ve 32 yıldır evliyim. Haftada 2 kez sevişiyoruz, bazen daha da az olabiliyor. “ “45 yaşındayım, eşim ise 46.” 21 yıldır evliyiz ve artık ayrı yaşamaya karar verdik. Yaklaışık 5 yıldır hiç sevişmiyoruz. “20 yıldır evliyiz. Bazen ayda 3 kez, bazen de 2 haftada 1 kez sevişiyoruz. Bu durum hayat tempomuza göre değişiyor. Bazı sabahlar yavaş bir şekilde sevişmek güzel oluyor bazen de bir saatten uzun sürebiliyor.” MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:30 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.