Evliliği bin 600 kişiye öğrettiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın evlilik öncesi eğitim programına yurt genelinde bin 600 kişi katıldı.

Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı'nın evlilik öncesi eğitim programına yurt genelinde bin 600  kişi katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları, aileyi toplumun temel taşı olarak nitelendirerek,  evliliklerin sağlıklı şekilde sürmesinin toplumun tümünü ilgilendirdiğini  belirtti.

AİLENİZLE SAĞLIKLI İLETİŞİM KURMANIN YOLLARI

Zahteroğulları, “Türkiye'de yılda 500 bin evlilik yapılıyor, yine yılda  80-100 bin boşanma vakası var. Araştırmalarda boşananların yüzde 85'inin yeniden  evlendiğini tespit ettik. Demek ki yalnız yaşamak için boşanmıyorlar. Yüzde  12-14'ü ise boşandıkları eşleriyle yeniden evleniyorlar. Boşanmaların önemli  kısmı ilk 6 ay içinde gerçekleşiyor” diye konuştu. Bu verilerin evlilik öncesi eğitime duyulan ihtiyacı ortaya koyduğunu  belirten Zahteroğulları, evleneceklerin karşılaşabilecekleri konularla ilgili  bilgi aktarmak, çiftleri evliliğe hazırlamak için evlilik öncesi eğitim programı  başlattıklarını ifade etti. 2 BİN EĞİTİCİ YETİŞTİRİLECEK Evlilikte neler yaşanabileceğinin bilinmesi ve karşılaşılabilecek  sorunların çözümü konusunda hazırlıklı olmanın önemine değinen Zahteroğulları,  Belediyeler Birliği ile imzalanan protokol kapsamında nikah işlemleri için  belediyeye başvuran çiftlerin eğitime yönlendirildiğini söyledi. Pilot uygulaması başlayan projeden olumlu geri bildirimler alındığını  vurgulayan Zahteroğulları,evlilik öncesi eğitimler hakkında şu bilgileri verdi: “Evlilik öncesi eğitimler kapsamında Belediyeler Birliği ile yaptığımız  protokolle de bazı belediyelerde eğitimler verilmeye başladı. Birkaç ay içinde  Türkiye genelinde hazır olan bütün belediyeler evlenmek için kendilerine başvuran  çiftleri bu eğitimlere davet edebilecekler. Eğitimcilerin eğitimleri tamamlanmış  olacak. Geliştirilen eğitim setlerini de dağıtacağız.” Türkiye genelinde bin 600 kişiye evlilik öncesi eğitim verildiğini  bildiren Zahteroğulları, 400 eğiticinin eğitiminin tamamlandığını yıl sonuna  kadar bu rakamın 2 bin kişiye kadar çıkacağını kaydetti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Kasım 2012Yayınlanma Tarihi:11 Kasım 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.