Mutlu evlilik için eşinizi tanımak yeterli mi

Boşanmalar artıyor. Peki evlilik hazırlığı aşamasında eşlerin birbirlerini tanımaları mümkün mü?

Boşanmalar artıyor. Peki evlilik hazırlığı aşamasında eşlerin birbirlerini tanımaları mümkün mü?

Haber4Boşanmalar artıyor. Peki evlilik hazırlığı aşamasında eşlerin birbirlerini tanımaları mümkün mü? Son dönemlerde artan boşanma olaylarında her bir çiftin gerekçeleri farklı farklı da olsa büyük bir kesim var ki onların gerekçesi ortak "Seni tanıyamamışım" gerekçisini sunuyor. Peki evlilik hazırlığı aşamasında eşlerin birbirlerini tanımaları mümkün mü? Birbirlerini yeterince tanıdıklarına olan inançları evlenmeleri için yeterli mi? Bu önemli konuyu Prof. Dr. Nevzat Tarhan anlatıyor…

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan; BİRBİRİNİ TANIMAK YETERLİ DEĞİL

"Evlilikte eşlerin birbirlerini tanımları kuşkusuz önemlidir ancak bir evliliğin sağlıklı bir şekilde yürümesi için yeterli değildir. Uzun flört dönemlerinden sonra evlenip altı ayda ayrılan çiftlere sık sık rastlıyoruz. Evlilik öncesi uzun bir süre arkadaşlık yapılsa da bu birbirini tanıma konusunda yeterli olmuyor, insan bazı şeyleri yıllar içinde öğreniyor.

Freud diyor ki: "Ben 30 yıldır kadın psikolojisi ile uğraşıyorum ama hâlâ kadınları çözemedim." İnsan değişken, çok zor analiz edilebilen bir varlıktır ve evlendikten sonra da değişebilir. AŞKIN ÖMRÜ 2 YIL MI?

Bir insan, evlilikten önce eşini ne kadar tanırsa tanısın evlendikten sonra takınacağı tavır, göstereceği özen çok önemlidir. Doğru davranılırsa evlilikteki sorunlar aşılır. Karşılıklı olarak sıcaklık hissetmek, tarafların birbirine yakın olması evliliğin sağlıklı yürümesini kolaylaştırır. Aşkın ortalama süresi iki yıldır; iki yıldan sonra aşk biter, arkadaşlık, dostluk ön plana çıkar. Zaten aşk değişkendir, nefrete de dönebilir, sevgi haline de gelebilir. "Ben seviyorum, ömür boyu da seveceğim" demek yerine sevgiyi beslemek gerekir. İnsanın beraber yaşayacağı kişiyi tanıması her şeyin yolunda gideceği anlamına gelmez. Evliliği 100 puan üzerinden değerlendirirsek evlilik öncesi tanıma 20-30'dur. Geri kalan 70-80 puan ondan sonra gösterilecek çabaya ve özene bağlıdır." Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:18 Ekim 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.