Eşimle iki yabancı gibiyiz

İkinci evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 16 sene sürdü eşimi MS hastalığı sonucunda kaybettim. İkinci evliliğimi yapalı henüz 10 ay oldu. Eşimle henüz iki yabancı gibiyiz.

SORU Kapalı ve dar yerlerde kalamıyorum,  bu durumumu nasıl yenebilirim.

CEVAP Kapalı ve dar yerlerde kalamama bir fobik bozukluk türüdür. Bu gibi fobilerde özellikle davranışçı tekniklerle iyi sonuç alınmaktadır. Bu duruma özgü bir ilaç yoktur, fakat klinik belirtilere göre kimi zaman ilaç kullanmak gerekebilir. Davranışçı teknikler uygulayan bir psikiyatriste veya birlikte bir psikologa başvurabilirsiniz.

SORU İkinci evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 16 sene sürdü eşimi MS hastalığı sonucunda kaybettim. İkinci evliliğimi yapalı henüz 10 ay oldu. Eşimle henüz iki yabancı gibiyiz, eşim çok agresif bir insan cinsel yaşamımız hiç yok kendisi bir erkek olarak bana bir ilgi duymuyor sanki.

CEVAP Evlilik yalnız aynı çatı altında yaşamak değildir. Bunun için eşlerin birbirini iyi tanıması, anlaşabilmesi, ilgi, sevgi, saygı, yaşam biçimi ve gelecekle ilgili planlar gibi birçok özelliğin bilinmesi gerekir. Bu özelliklere uyumlu cinsel yaşam da eklenmelidir. Tüm bunlar veya bunların çoğu karşılanmazsa, uyumdan ve evlilik doyumundan söz edilemez. Belirtilen yakınmalara yönelik olarak bir eş/ilişki veya evlilik terapistine başvurmanız uygun olur.

SORU Birini hedef alıp ona cephe alıyorum. Hedef oluyor ve takıntı yapıyor. Onun hakkında olumsuz düşünüyorum. Ayrıca en ufak bir şeyi takıntı yapıp eşimle ve diğer insanlarla kavga ediyorum. Bu durum zaman zaman bir kaç gün devam edebiliyor. Küçük şeyler bile olsa yapılmadığı zaman hemen kızıp, tepkimi yanımdakilere aktarıyorum.

CEVAP Bu tür belirtiler ve ilişkiler doğal olarak kişiye ve ilişkilerine zarar verir. Özellikle obsesif (titiz)  kişilik yapısındaki insanlar daha olumsuz, daha eleştirel bakış açısına sahiptir. Bir konuyu kafalarında kurup ona göre davranabilirler. Ani ve sonucunu düşünmeden (fevri) çıkışlar yapabilirler. Bunlar temel olarak kişilik yapısıyla ilgili olmakla birlikte, süresine-şiddetine-kişiyi ve çevresindekileri etkilemesine göre obsesif kompulsif bozukluğa da bağlı olabilir. Kişinin durumunun farkında olması olumlu bir özelliktir, bunun ardından bir psikiyatristle bunun düzeltilmesine çalışmak gelmelidir.

EŞİMLE İKİ YABANCI GİBİYİZ

30 YAŞINDAKİ OĞLUM MADDE BAĞIMLISI

DERS ÇALIŞ DEMEKTEN YORULDUM

GÜNDÜZ YAŞADIKLARIMI GECE RÜYAMDA GÖRÜYORUM

CİNSEL İLİŞKİDEN ZEVK ALAMIYORUM

EŞİM AŞIRI TİTİZ

BAZEN DÜNYAM KARARMIŞ GİBİ OLUYORUM

EŞİM ÇOK SİNİRLİ VE İÇİNE KAPANIK

SÜREKLİ EVHAMLIYIM

KIZIM KENDİNE KENDİNE KONUŞUYOR

EŞİMLE ARAMDA 21 YAŞ VAR

AŞIRI SİNİRLENDİĞİMDE KEKEME OLUYORUM

KARIMA KARŞI HİÇ SEVGİM YOK

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Eylül 2021Yayınlanma Tarihi:08 Ekim 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.