Eşimi seviyorum ama cinsel hayatımız çok kötü

1 yıldır evliyim severek ve isteyerek evlendim eşimle. Evlendiğim günden beri cinsel hayatım negatif. Ben cinselliği ilk kez eşimde yaşadım onda gördüm onda tattım ama beni yetersiz buluyor.

SORU 40 yaşındaki eşimle 22 yıllık evliyiz. Düzenli ve uyumlu bir cinsel hayatımız vardı.3 yıl önce bir bebeğimiz oldu, bunun sonrasındaki dönemde, eşimin cinsel beraberlik isteklerim karşısında, isteksizlik içinde olduğu bir dönem yaşamaya başladık. Başladıktan sonra sorun olmuyor, ama başlayıncaya kadar büyük bir isteksizlik duyduğunu, hatta dokunmamı bile istemeyecek bir ruh hali içinde olduğunu söylüyor.

CEVAP

Cinsel yaşamda eşlerin uyumlu bir evliliğinin olması, ruhsal ve sosyal açıdan açıdan sorun olmaması, herhangi bir hastalık olmaması, cinsellikle ilgili hormonlar önem taşır. Eşinizin bu isteksizliğinin nedenlerini bulmaya çalışmanız önemli olabilir. Eğer bu durum sürerse, bir cinsel işlev bozuklukları terapistine birlikte başvurmanız uygun olur.

SORU Eşim 1 ay önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneye yattı ve bugün çıkarıldı durumu eskiden bile gayet iyi ama kesin bir teşhis konulmamasıyla beraber farazi olarak akut psikoz gibi ifade de kullanıldı. Çok geniş bir bilgi ve açıklama verilmedi kısacası verilen bilgi bizi tatmin etmedi. Kesinlikle çocuk yapılmamalı, stres ve rahatsız edici ortamlarda bulunmamalı denildi. Acaba bu hastalarda temelli mi çocuk yapılamaz, bu hastalık tamamen iyileşir mi, bu andan itibaren ekstra ne yapılabilir.

CEVAP Akut psikoz tanısı, özellikle aniden gelişen ilk psikoz nöbeti için kullanılan bir genel tanıdır. İlk akut nöbette kesin tanı konulamayabilir, normaldir. Bu durum iyileşmiş, fakat gelecek için bir daha olup olmayacağı hakkında kesin bir yargıya varılamaz. Akut psikoz şizofreni, şizoaffektif bozukluk, bipolar bozukluk, paranoid bozukluk, psikotik depresyon gibi birçok psikiyatrik bozukluğun ilk nöbetini gösterebilir; kesin tanı zaman içinde netleşir. Psikiyatrik bozukluklarda genetik bir yatkınlığın (doğrudan ve kesin bir geçiş değil) geçtiği bilindiğinden, belki sizi uyarmak için çocuk yapmamanızı önermişlerdir. Fakat "kesinlikle çocuk yapılmamalı" denemez. Bundan sonra hekiminiz veya hastaneyle ilişkiyi koparmadan randevulara uymak yararlı olur.

SORU 1 yıldır evliyim severek ve isteyerek evlendim eşimle. Evlendiğim günden beri cinsel hayatım negatif. Ben cinselliği ilk kez eşimde yaşadım onda gördüm onda tattım ama beni yetersiz buluyor. Bu yüzden hep aldatıldım. Ailem üzülmesin diye her açıdan bitmiş olan bir evliliği yürütmeye çalıştım ama artık dayanamıyorum. Sevgi yok cinsellik yok sadece atılmış iki imza bizi evli kılıyor.

CEVAP Evlilikte cinsel yaşamın uyumlu ve normal olması önemlidir, fakat her şey değildir. Bir yılda bir evliliğin bu duruma gelmesi de ayrıca üzücü. Eşinizin hangi konularda sizi yetersiz gördüğünü konuşmuş olmalısınız. Aldatılma konusuna nasıl baktığınız ve nasıl tepki gösterdiğiniz de önemlidir. Evliliklerde bir tarafın çabası, genellikle onu sürdürmeye yetmez. Kaldı ki, dayanamadığınızı belirtiyorsunuz. Bu aşamada kendinizi, çektiklerinizi, mutluluğunuzu, geleceğinizi düşünerek karar vermelisiniz. Bu karar için büyüklerinize danışabilirsiniz, fakat evlilik ve gelecekteki yaşam sizin yaşamınız olduğu için karar da sizin olmalı.

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

EŞİMLE CİNSEL HAYATIMIZ ÇOK KÖTÜ

KALABALIK YERLERDE BAYILACAKMIŞ GİBİ OLUYORUM

AİLE İÇİNDE SÜREKLİ GEÇİMSİZLİK VAR

5 YAŞINDA YEĞENİM KONUŞAMIYOR

GEÇMİŞTE YAŞADIKLARIM AKLIMA TAKILIYOR

SEVDİĞİM GENCİ AİLEM İSTEMİYOR

EŞİMLE SORUNLARIMVAR ÇOK MUTSUZUM

BEBEĞİMİ KİMSEYE GÜVENİP BIRAKAMIYORUM

HAYAT BANA BOŞ GELİYOR

YAŞIM 31 AMA 10 YAŞINDA ÇOCUK GİBİYİM

BABAM GİBİ OLACAĞIM DİYE ÇOK KORKUYORUM

4 YAŞINDA OĞLUM CÜMLE KURAMIYOR

EVDEN DIŞARI ÇIKMAK İSTEMİYORUM

EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM

2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM

EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...

SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...5. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Kasım 2021Yayınlanma Tarihi:06 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.