Eşime güvenemiyorum

Eşimle 10 yıllık evliyiz. 2. senesinde bilgisayarda seks sitelerine girmeye başladı. Hala devam ediyor. Bu son 2 sene içinde de beni aldattı. Güven konusunu aşmaya çabalıyorum. O sitelerde dolaşması nasıl engellenir, bu alışkanlıktan nasıl vazgeçer?

 CEVAP Yaşadığınız sorun son yıllarda sık görülmektedir. Bu sitelere girip iki yıldır da aldatan bir kişiye güven duymaya çalışmak güç olsa gerektir. Bunlar açık olduğuna göre, "güven konusunu aşmaya çabalamak" sizin iyi niyetiniz ve durumu bir hastalık olarak görmenizle ilgili olabilir. Gerçekten de seks bağımlılığı olarak bilinen bir bağımlılık türü vardır. Eşinizin niçin bu yola başvurduğu, evliliğinizin gidişi hakkında neler düşündüğü, gerçek yaşamda zevk aldığı ve aldatmayla ilgisi olmayan etkinliklerin neler olduğu anlaşılmaya çalışılmalıdır. Çözüm için, seks bağımlılığı konusunda  bir psikiyatri uzmanına başvurmanız uygun olur.

SORU Üç yıl önce babam vefat etti ve ondan sonra bazı cinsel sorunlar yaşamaya başladım. Nedeni ne olabilir?

CEVAP Bir yakınını, hem de birinci dereceden bir yakınını kaybetmek stres yaratan en önemli nedenler arasındadır. Kişiye, kültürel değer yargılarına ve davranış kalıplarına göre, yakınını kaybetmek yasın ötesinde depresyona neden olabilir. Gerek kaybın kendisi, gerekse yarattığı sorunlar cinsel sorunlara yol açabilir. Kaybın yarattığı olumsuz durum azaldıkça, cinsel sorunların da azalması beklenir.

SORU 8 ay önce tanıştığım erkek arkadaşım var daha önce 2 evlilik yapmış ve çeşitli nedenlerden dolayı boşanmış ve 1 çocuğu var. Ailelerimiz tanıştı sürekli beraberiz babam ilk baştan hiç istemedi ben ailemin tek çocuğuyum babam benim evlenmeme karşı bende onu çok seviyorum. Babam bir ara kabul etti ve alışveriş yapıldı istemeye geliyorlardı ama bazı olaylardan dolayı babam ona güvenmediğini bu işi bitirmemi istedi. Ben ne yapacağım bilemiyorum ama onlayken çok mutluyum.

CEVAP Arkadaşınızın iki kez evlenip boşanmasının nedenleri ve bir çocuğun olması kararınızı vermede önemli olabilir. Boşanma, istenmese de, gerektiğinde bir çözüm olabilir. Fakat ölünceye kadar birlikte yaşamak için yapılan iki evliliğin boşanmayla bitmesi düşündürücüdür. Toplumumuzda evlilik öncesinde taraflar birbirlerine "bayramlık yüzlerini" gösterir. "Aşkın gözü kör" olduğu için bu durum taraflarca görülmez. Son olarak, babanızın güvensizliğine yol açan "bazı olaylar"ın neler olduğu da önemlidir. Bunun da mutlaka değerlendirilmesi ve göz önüne alınması gerekir. Ben bir genç kız olsaydım, sanırım iki kez boşanan bir kişiyle evlenmezdim.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Ağustos 2021Yayınlanma Tarihi:29 Mart 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.