Eşim beni aldatmayı düşünmüş

"Eşimi bir gün seni aldatmayı düşündüm ama yapmadım dedi. İnanamıyorum bir türlü"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Benim oğlum 8 yaşında. 2. sınıfa geçti. Kendisinde öğrenme bozukluğu var.  Özel eğitim alıyor, 4 aydır. okuma yazma ve matematikte güçlük çekiyor. Özellikle harfleri öğrenmekte. Test yapıldı, zeki dediler. Şuan 1 ay ara verdik . CEVAP Özel öğrenme güçlüğü okuma, yazma ve aritmetik öğrenmeyle ilgili olabilir. Bu tür sorunlarda zeka testleri mutlaka uygulanır. Bunun amacı, çocuğun yaşadığı öğrenme güçlüğünün zekası ve yaşına göre hangi düzeyde olduğunu değerlendirmektir. Özel öğrenme güğçlükleri zeka geriliğine bağlı değildir. Zeka geriliği varsa, bu tanılar konmaz. Çocuğun sosyal beceriler, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu yönlerinden değerlendirilmesi önemlidir. Ele alınmasında özel eğitim, etkili öğrenme teknikleri, kaynaştırma seçenekleri gibi yaklaşımlar yararlıdır. Öğrenme dışında başka sorunlar da varsa, bir çocuk ve ergen psikiyatristinden yardım alabilirsiniz. SORU Eşimi bir gün seni aldatmayı düşündüm ama yapmadım dedi.  İnanamıyorum bir türlü. Beni aldatacak diye düşünüyorum, bebeğimiz  oldu ve iyice de uzaklaştık. Bana dokunmuyor bile. CEVAP Böyle bir durum her kadın için katlanması güç ve gerçekleştiğinde kabul edilemez bir durumdur. "Aldatma" konusu ailede gündeme geldiğine göre mutlaka konuşulması gerekir. "Eşinizin neden öyle düşündüğü", sizin neden "aldatacak diye düşündüğünüz" gibi konular açıklığa kavuşturulmalıdır. Bu durum iki taraf için de evlilikte sorun olduğunu, sizde güven sorunu olduğunu düşündürür. Eşinizle bunları konuştuktan sonra, bir çıkış yolu bulamazsanız, birlikte gideceğiniz bir evlilik terapisti yardımcı olabilir. SORU Merhaba ben Hollanda’da yaşıyorum.  Eşimden ayrıldım baya sorunlu bir ayrılık oldu.  Sonra barıştık ama yine yürümedi. Şimdi ise her seferinde beni tehdit ediyor her neyse benim sorum. Kızım 12’ye girdi oğlum da 10’a ikisi çok fazla kavga ediyorlar. CEVAP Evdeki herhangi bir sorun tüm aile bireylerini etkiler. Anne-baba arasındaki geçimsizlik, tartışma, boşanma, tehdit gibi durumlar çocukları doğrudan ve çok etkiler. Çocukların bu etkilenmelerini ortaya koyma biçimleri değişebilir. Yaşadıkları sıkıntı, üzüntü, çaresizlik gibi duygular evdeki ilişkilere, okula, başarıya,  arkadaşlara, diğer sosyal ilişkilere olumsuz olarak yansır. Evlilik ve dolayısıyla ailenizle ilgili yazdığınız bilgiler sorunuzun cevabını da veriyor.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

EŞİM BENİ ALDATMAYI DÜŞÜNMÜŞ

ÇOCUĞUM ÇOK SİNİRLİ VE SAYGISIZ

EŞİM BENİMLE CİNSEL TEMASA GEÇMİYOR

KARDEŞİMİ İSTEMİYORUM

SAÇLARIMI YOLUYORUM

ÇOK ALINGANIM

BEŞ YAŞINDAKİ OĞLUM BENİMLE YATIYOR

EŞİME KARŞI UTANÇ DUYUYORUM

EŞİM ÇOK UNUTKAN VE DALGIN

ÇOK ÇABUK SİNİRLENİYORUM

EVLİ BİRİ ADAMA AŞIK OLDUM

MUTSUZ OLUNCA BAŞKA ARAYIŞLARA GİRİYORUM

EŞİM İNTİHAR ETTİ

KARDEŞLERİM BANA KÖTÜ DAVRANIYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:08 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.