Eşim beni aldatıyor, hayattan zevk almıyorum

"Hayattan zevk alamıyorum. Her şeye sinirleniyorum hayatımda çok olumsuzluklar var. Eşim beni aldatıyor."

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU Hayattan zevk alamıyorum. Her şeye sinirleniyorum hayatımda çok olumsuzluklar var. Eşim beni aldatıyor. Defalarca konuştuk sonuç hep aynı. Her şeyden nefret ediyorum. CEVAP Zevk alamama, sinirlilik, yaşamdaki olumsuzluklar belirti olarak ele alınırsa, yaşanan durumun depresyona uyduğu söylenebilir. Fakat depresif belirtiler veya depresyon bir sonuçtur. Bunu yaratan durumların (mümkünse) düzeltilmesiyle bu belirtilerin de bir süre sonra geçmesi beklenir. Özellikle aldatma bir travmadır ve farklı bedensel ve ruhsal tepkiler ortaya çıkabilir. Böyle durumlarda hem bireysel olarak, hem de eşle birlikte psikoterapi ve gerekirse ilaç tedavisi uygun olur. SORU Depresyonda gen tedavisi ülkemizde ne zaman başlayabilir. Dünyada bu yöntemi kullanan ülke var mı? CEVAP Depresyonda ve diğer psikiyatrik bozukluklarda genetik etkenlerin rolü bilinmekte ve kabul edilmektedir. Bu bozukluklarda çok sayıda gen genetik bir temel yaratmaktadır. Bir başka deyişle bir bozuklukla ilgili tek bir gen yoktur. Bu nedenle genetik tedaviler yalnız ülkemizde değil, dünyada da  henüz uygulanamamaktadır. Bununla birlikte, kimin genetik olarak ilaçları hızlı, normal veya yavaş metabolize ettiği; bu ilaçların kandaki düzeyinin ne kadar olduğu saptanabilmekte ve doz ayarlaması buna uygun olarak yapılmaktadır. SORU Panik atağım var ve Paxil kullanıyorum ama ilacımı içmediğim zamanlarda daha kötü oluyorum, aşırı derecede kilo aldım. İlaçlar kilo yapar mı? CEVAP Panik bozukluğunda belirtilen ilaç ve bu gruptan (antidepresanların bir alt grubu) diğer ilaçlar yarar sağlar. Bu gruptaki ilaçların çoğu iştahı açar ve kilo aldırır. Bu yan etki kişiden kişiye göre de değişmektedir. Antidepresan gruptan olup kilo aldırmayan birkaç ilaç vardır, fakat bunlardan biri aylar sonra kilo aldırabilmekte, diğer ikisi ise panik bozukluğunda yeterli yarar sağlamamaktadır. İlaçlardan yalnız biri etkili ve o da kilo aldırıyorsa, beslenmeye dikkat ederek ve enerji harcamasını artırarak (spor, egzersiz gibi) bu yan etki azaltılabilir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

ALDATILIYORUM HAYATTAN ZEVK ALMIYORUM

EVLİLİK TAKINTIM VAR

UYKUMDAN ÇOK SİNİRLİ UYANIYORUM

KONUŞURKEN NE DİYECEĞİMİ UNUTUYORUM

EBEYİM VE CİNSELLİKTEN SOĞUDUM

EŞİM ANA KUZUSU

OKULDA MELEK EVDE CANAVAR

YANLIŞ BİR İNSANA AŞIĞIM

DELİRMEKTEN KORKUYORUM

EŞİM İKİNCİ BİR ŞANS İSTİYOR

BİLDİĞİM DOĞRULARDAN ŞÜPHE EDİYORUM

HER ŞEYİ UNUTUR OLDUM

KIZIMLA İLETİŞİM KURAMIYORUM

EVLİ BİR ADAMLA BERABERİM

YAŞÇA BÜYÜK BİRİNE AŞIK OLDUM

SİNİRLERİME HAKİM OLAMIYORUM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:05 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.