Erken yaşta evlilikler bitsin!

Erken yaşta evliliğin önüne geçmek için köy köy dolaşacaklar.

Erken yaşta evliliğin önüne geçmek için köy köy dolaşacaklar. Kars'ın Selim ilçesinde Selim Kadın ve Sosyal Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, erken yaşta evliliğin önüne geçmek amacıyla ilçeye bağlı 53 köy ile 3 mahalleyi gezerek aileleri bilinçlendirecek ilçesinde 60 üyesi bulunan Selim Kadın ve Sosyal Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, erken yaşta evliliğin önüne geçebilmek için 53 köy ile 3 mahalleyi gezerek ailelere bilgi verecek.

erkeknevlilikYaşları 18 ila 50 arasında değişen ve yüzde 80'i de çalışan kadınlar, dernek kurarak kız çocuklarının erken yaşta evlenmesinin önüne geçmek için çalışma başlattı. Dernek üyeleri yaptıkları araştırmada, kadınlara ve genç kızlara köy işlerinde ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle okula gönderilmeyen kız çocuklarının 15 yaşında evlilik planı yapmaya başladığını tespit etti. Araştırmada lise öğrenimini yarım bırakan 18 yaşından küçük bin kız çocuğunun bulunduğu belirlendi. Köylerde kadın ve erkek gruplarıyla görüşecek kadınlar, çocuk yaşta evliliğin zararlarını anlatacak. Bu kapsamda 53 köy ve 3 mahalleye gidecek olan dernek üyeleri, bölgede erken yaşta ve zorla evliliklerin yıkıcı sonuçları hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, bu konuda kadınlara gerekli desteğin verileceğini ifade ederek, toplumda kız çocukların yerlerinin güçlendirilmesinin, kadınları güçlendirmek olduğunu söyledi. Köylerden ilçeye alışverişe gelen kadınların dönüş için köy dolmuşunu bekledikleri sırada dinlenebilmeleri ve başka kadınlarla vakit geçirmeleri için Kadın Yaşam Merkezi açtıklarını anımsatan Dolu, “Erken Yaşta Evlilik Kaderiniz Olmasın Projesi”ne de destek olacaklarını belirtti. Projenin tanıtım toplantısına katılan Uçan Süpürge Kadın Eğitim ve Araştırma Derneği üyeleri Halime Güner ve Özlem Başdoğan da bilgi ve tecrübeleriyle kız çocuklarıyla dayanışma içinde olmaya hazırlı olduklarını kaydetti. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Kasım 2014Yayınlanma Tarihi:20 Kasım 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.