Erkeklere kötü haber

Yapılan araştırmalara göre boşanmış erkekler, evli akranlarına göre depresyon, alkol, uyuşturucu gibi madde bağımlılığına daha yatkın oluyor.

Yapılan araştırmalara göre boşanmış erkekler, evli akranlarına göre depresyon, alkol, uyuşturucu gibi madde bağımlılığına daha yatkın oluyor.

erkeklerekotuABD'li araştırmacılar ayrıca boşanan erkeklerin kalp hastalığına, yüksek tansiyona ve felce daha erken yaşta yakalanma ihtimallerinin daha yüksek olduğunu açıkladı.

DEPRESYONDAN KURTULMANIN YOLLARI

BEKARLAR VE BOŞANMIŞLAR İNTİHAR RİSKİ ALTINDA

Uzmanlara göre bekar erkekler de boşanmış erkekler gibi risk altında. Bekar erkeklerin intihar etme oranı evli erkeklere göre yüzde 39 daha yüksek.Çalışma Men's Health isimli dergide yayınlandı. Nebraska Üniversitesi'nden Dr. Daniel Felix "boşanma kaynaklı sağlık problemleri"nin incelenmesi ve doktorlar tarafından tanınması gerektiğini söyledi.

İŞİNDEN NEFRET EDİYOR, UYKU UYUYAMIYORDU

Araştırmada konu edilen gönüllülerden bir tanesi boşanmış ve 45 yaşındaki bir erkek yıllar süren kötü gece uykularından ve inatçı karın ağrılarından şikayet ediyordu. Ayrıca 10 yıldır ilk defa aile doktorunu ziyaret etmişti. Günde 6 kutu bira içtiği ortaya çıkan adamın, işinden de nefret ettiği ve iş arkadaşları ile müdüründen de hoşlanmadığı ortaya çıktı. Eşinden boşanmış olan adam çocuklarını da çok az görüyor ve yüklü bir nafaka ödüyordu. Ayrıca boşanmasıyla beraber eski eşinin tüm arkadaşlarını da elinden aldığı ortaya çıktı. Sonuç olarak araştırmacılar doktorları boşanmış hastaların psikolojik durumlarını da göz önünde bulundurmaları gerektiği konusunda uyardı. Cornell Üniversitesi'nden Profesör Ridwan Shabsigh "Medya ve genel kültürel inanışlara göre erkekler güçlü, dayanıklı ve psikolojik travmaları kadınlardan daha kolay atlatan cinsler. Ancak gerçekte böyle değil. Erkekler psikolojik travmalar ve boşanma, iflas, savaş gibi şeylerden çok daha fazla etkileniyor." dedi. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:02 Ekim 2013Yayınlanma Tarihi:04 Ekim 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.