Erkeklere bu cümleleri kurmayın

Bazen kötü niyetli olmasanız bile düşünmeden söylenmiş sözler ilişkilerde saniyeler içinde geri dönülmez yaralar açabilir. İşte erkeklere asla söylenmemesi gereken 9 şey.

Bazen kötü niyetli olmasanız bile düşünmeden söylenmiş sözler ilişkilerde saniyeler içinde geri dönülmez yaralar açabilir. İşte erkeklere asla söylenmemesi gereken 9 şey.

ÇOK "ANA KUZUSUSUN" Genellikle Türkiye gibi aile bağlarının aşırı kuvvetli olduğu ülkelerde "anne" etkisi ilişki üzerinde sıklıkla hissedilir ve "ana kuzusu" biriyle çıkmak her zaman zordur.

Ancak ilişkinizde bazı şeylere göğüs germeniz gerekebilir. Eğer onunla hayatınızın kalanını geçirecekseniz ve buna kesin karar verdiyseniz, "ana kuzusu" olduğu gerçeğini asla yüzüne vurmayın ve daha önemlisi bu konuda çok fazla değişmesini beklemeyin.

erkekleresoylenmeyeceklerBANA ESKİ KIZ ARKADAŞINI ANLATSANA Birine aşık oldunuz ve yeni bir ilişkiye başladınız. Sizinle yeterince ilgilendiğini düşünmüyorsanız eğer hemen bunun sebebini eski sevgiliye yüklemeyin ve ona bu soruyu yöneltmeyin. Özellikle de erkekler eski sevgilileriyle özel hayatlarını konuşmaktan hoşlanmazlar.

ŞU KIZ NE GÜZEL Bu cümlenin neredeyse mahvetmediği ilişki yok gibidir! Eğer erkek arkadaşınız bir an boş bulunur da bu soruya "evet" yanıtını verirse en özgüvenli kadın bile kıskanacaktır. Eğer erkek arkadaş "hayır" yanıtını verirse de yine sizden gerçeği sakladığını düşünüp şüphe duyacaksınız. İyisi mi siz bu soruya hiç girmeyin. HİÇ EĞLENCELİ DEĞİLSİN İçine kapanık, utangaç bir erkekle birlikteyseniz ve eğer siz tam bir parti insanıysanız sizin gibi eğlenmesini beklemeyin. Onun da mutlaka eğlenceli olduğu noktalar vardır ama sizden farklıdır. Ayrıca evcimen erkekler her zaman daha sadık ve iyi eş olurlar. SENCE BEN GÜZEL MİYİM Evet ara sıra egonuzun okşanmasını istiyorsunuz birçok kadın gibi ama siz yine de ona sakın "Sence ben güzel miyim?" diye sormayın. Çünkü bir kadını en güzel gösteren şey unutmayın ki özgüvenidir. ÇOK ZEVKSİZSİN Eğer sevgilinizin giyim tarzı hoşunuza gitmiyorsa ona "zevksizsin, çok kötü giyiniyorsun" demek yerine gidip birkaç hediye alın. Ya da onu alışverişe siz çıkarın. Tabii ona zevksizsin dediniz diye sizden ayrılmaz belki ama özgüvenini zedelersiniz. BENİ BİR DAHA NE ZAMAN ARAYACAKSIN? İlk buluşmanız güzel geçmiş olabilir ama ona sakın bu soruyu da sormayın. Sizin yapışkan ve özgüvensiz bir kız olduğunuzu düşünmesin. SADECE İŞ NİYE BU KADAR ÜZÜLÜYORSUN Kİ? Eğer erkek arkadaşınız günlerce bir iş üzerinde çalıştıysa ve projesi "kötü" bulunduysa üzerine gitmeyin. Hele hele hayal kırıklığını sakın böyle bir cümleyle önemsizleştirmeyin. Tek yapmanız gereken ona destek olmak. ASLA BAŞARAMAYACAKSIN Eğer partneriniz kızgın ve sizin fikirlerinize başvurmadan karar vermeyecek durumdaysa sakın: “Sen bir erkeksin. Kendinden emin, güçlü ve cesur olman gerekir. Şanssız doğmuşsun, hiçbir zaman başarılı olamayacaksın” demeyin! Ne olursa olsun bu tarz cümlelerden kaçının. zira sadece ilişkinizi yıpratmakla kalmaz, erkeğin kendine olan güvenini de yerle bir edersiniz. Güçlü bir ilişki için, her koşulda destek verin, motive edin, yarımcı olun, ilham verin ancak hiçbir zaman sitem etmeyin. MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mart 2015Yayınlanma Tarihi:06 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.