En küçük şeyi bile sorun yapıyorum

"Birden sinirleniyorum. 6 aylık evliyim. Bekarken de bu sorunum vardı. Eşime eskisi gibi olmadığını söyleyip duruyorum en küçük bir şeyi bile sorun yapıyorum"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SORUNLARINIZ MI VAR? ÇÖZÜN...

TAKINTILARINIZI YENEBİLİRSİNİZ...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞINIZ VARSA ÜZÜLMEYİN, KURTULABİLİRSİNİZ'...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYİ ÖĞRENİN..

SORU 23 yaşındayım benim sorunum kilo kaybım. 55 kiloydum şimdi ise 45 kiloyum. Gittikçe zayıflıyorum. Vitamin hapı kullanıyorum ama hiç yararı olmadı. CEVAP İstemeden kilo kaybı durumunda, önce bunun bedensel nedenlerinin araştırılması uygun olur. Mide-barsak, beyin gibi organlarda bir sorun olup olmadığı önemli olabilir. Bedensel yönden bir sorun saptanmadığında ruhsal sorun olup olmadığına bakılır. Örneğin, stres birçok kişide iştahı artırırken, daha az kişide azaltır. Bunun dışında depresyonda da kilo kaybı görülür. Bedensel yönden araştırmalar yapılıp bir şey bulunmazsa, bir psikiyatristle görüşebilirsiniz. SORU Birden sinirleniyorum. 6 aylık evliyim. Bekarken de bu sorunum vardı. Eşime eskisi gibi olmadığını söyleyip duruyorum en küçük bir şeyi bile sorun yapıyorum ayrıca vajinismus diye bi problemim de var ve 2 aylık hamileyim. CEVAP Sizin durumunuzda birden çok konuyu gözden geçirmek gereklidir. Sinirli kişilik özelliğiniz yeni sorumluluk almakla artmış olabilir. Eşiniz evlenmeden önce farklı, evlendikten sonra farklı davranıyor olabilir. Hamilelikte hormon düzeylerinin değişmesi ruhsal durumu da etkiler, anne olmaya hazır olduğunuzu hissetmemek de önemli olabilir. Son olarak vajinismus da sizin tepkilerinizi etkilemiş olabilir (nadir de olsa, vajinismusta da hamile kalınabilir). Tüm bunları gözden geçirdikten sonra, gerekirse bir psikiyatriste başvurabilirsiniz. SORU Depresyon ve sosyal anksiyete bozukluğum var. Kalp hastasıyım. CEVAP Kalp hastalığı gibi kronik hastalıklarda depresyon ve anksiyete görülme olasılığı toplumdaki diğer insanlara göre biraz daha yüksektir. Kalp hastalığını olumsuz olarak etkilemeyen antidepresan ilaçlar vardır ve güvenle kullanılabilir. Sosyal anksiyete bozukluğunda (sosyal fobi) bilişsel-davranışçı teknikler yararlı olmaktadır.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN…

EN KÜÇÜK ŞEYİ BİLE SORUN YAPIYORUM

2 YILLIK EVLİYİM, EŞİMDEN ŞÜPHE EDİYORUM

EVLİ BİR ERKEKLE BERABERİM AMA...

SÜREKLİ PANİK HALİNDEYİM

İNSANLARDAN KAÇIYORUM, SÜREKLİ YALNIZ KALMAK İSTİYORUM

KENDİMİ ÇOK KÖTÜ HİSSEDİYORUM

ERKEK ARKADAŞIMIN AİLESİ BENİ İSTEMİYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...5. BÖLÜM

#

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:17 Ağustos 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.