En ilginç takıntılar

Basit gibi görünen takıntılar kimi zaman hayatınızı cehenneme çevirebilir. İşte en ilginç takıntılar.

CARTACOETHES: HER YERDE HARİTA GÖRME TAKINTISI

İnsan beyni birçok yerde yüz şekli görmek için doğal olarak koşullanmıştır.Fakat bu koşullanma bazı insanlarda sürekli olarak harita şekli gördüğünü düşünme olarak ortaya çıkabilir.

GAMOMANİ: EVLENME TEKLİF ETME TAKINTISI

Gamomani, insanlara sürekli olarak evlenme teklifi etme isteği duymak olarak tanımlanıyor.

Bu takıntıya sahip oaln insanlar genellikle kısa süre zarfında farklı insanlara dikkat çekici evlenme tekliflerinde bulunuyor ve bu davranış genellikle poligami ile sonuçlanıyor.

ONOMATOMANİ

Belirli kelimeleri tekrar etme takıntısı

Bu takıntı kişinin belirli kelimelere özel bir ilgi duyması ve sürekli tekrar etmek için karşı konulamaz bir istek duyması olarak tekrarlanıyor.

KLİNOMANİ: YATAKTAN ÇIKMAMA TAKINTISI

Soğuk ve kasvetli günlerde uzun saatler boyunca yatakta kalmak istemek çok yaygın ve doğal bir durum.

Fakat Klinomani rahatsızlığı olan kişiler için özellikle yağmurlu ve karlı günlerde yataktan çıkmak tamamen bir işkence hissi yaratabilir.

Bu kişiler günler boyunca yatakta kalabilirler. Klinomani, Yunanca da uyuma takıntısı anlamına geliyor. Bu kişiler yataklarına, yastıklarına ve yorganlarına aşırı bir sevgi besliyor.

DEMONOMANİ

Kötü ruhlar tarafından ele geçirildiğine inanma takıntısı

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Eylül 2019Yayınlanma Tarihi:29 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.