Emekleyen çocuklar için kazaları önleme yöntemleri

Çocuğunuz emeklemeye başlamadan önce evinizde bu önlemleri alarak kazaları önleyebilirsiniz.

Emekleyen çocuklar için alınması gereken önlemler...

Çocukların merakla ev içinde emeklediği zamanlarda kazaları önlemek için bu önlemleri mutlaka almasınız.

Ev kazaları ve yaralanmaları, özellikle yetişme çağında olan aynı zamanda oldukça hareketli yapıdaki çocukların ailelerine büyük endişe yaşatırken, İngiltere’de yapılan araştırmalara göre; ev kazalarının yol açtığı darbelerin, %40’ı ölümle sonuçlanıyor, ABD’de ise her yıl 4.5 milyon çocuk ev kazalarından dolayı yaralanıyor.

Bebekler hareket dönemine girdikleri andan itibaren, özellikle 0-6 yaş grubu çocukların bulunduğu mekânlarda, uğrayacakları potansiyel kaza risklerinden arındırmak ve güvenli bir çevre yaratmak, bilinçli anne ve babaların en önemli görevleri arasında. Köşe kilidi, köşe koruyucu, priz emniyeti, dijital bebek telsizi, parmak sıkışma engelleyici aparatı ve kamera gibi güvenlik önlemleriyle Civil, şimdi ailelerin en büyük yardımcısı.

ABD’de evde çocuk güvenliği bir sektör haline gelirken, yapılan araştırmalara göre, her yıl 4,5 milyon çocuk ev kazalarından dolayı yaralanmaktadır. Bu Kazalar 5000 çocuk’ta kalıcı sakatlıklara sebep olurken ve maalesef bir bölümü ise hayatını kaybetmektedir. Ev kazalarından etkilenen çocukların %70 ‘i 4 yaş altı grubunu oluşturan çocuklardır.

Ayrıca yine yapılan istatistikler göstermiştir ki okul öncesi dönemde her dört çocuktan biri önlenebilir kazalara uğramaktadır. Ev kazalarının içinde en önemli payı ise düşmeler oluşturmaktadır. Özellikle pencereler ve merdivenler başta olmak üzere yüksek yerlerden düşme %65 oranında ilk sıradadır. Ülkemizde 112 acil servise çocuklar ile ilgili başvuruların %80’ini yine ev kazaları oluşturmaktadır.

Uzmanlar, çocukların ev kazalarından korunması için alınan ufak tedbirlerin hayat kurtaracağını söylerken, bebeğimiz ilk doğduğunda işin ciddiyetini tam anlayamasak da, ayaklanma yaşına gelince aslında evdeki bazı detayların ne kadar da sakıncalı olduğunu gözlemlemekteyiz.

Evde dolapların açılmasını engellemek için dolap kilitleri, parmaklarını sokacakları prizler için priz koruyucuları ve kafalarını çarpma riskine karşı köşe koruyucuları bebeğinizin darbe almasına engel olabilir. Ayrıca bebeğinizin yanında değilken bile, haber almanızı sağlayacak dijital telsiz ve kameralar bebeğinizi uzaktan takip edebilmeniz için ideal bir yöntem.

PEMBENAR


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Ocak 2020Yayınlanma Tarihi:31 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.