Ekolojik köy de stres atıyorlar

“Ekolojik köy” projesi kapsamında, köydeki boş evleri pansiyona çeviren kadınlar, gelen konuklara köy yaşamını birebir yaşatarak şehrin stresini atma imkanını sunuyor.

“Ekolojik köy” projesi kapsamında, köydeki boş evleri pansiyona çeviren kadınlar, gelen konuklara köy yaşamını  birebir yaşatarak şehrin stresini atma imkanını sunuyor.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Ketenceler köyünde Temmuz ayında 10 kadın ile başlayan projede kadınlar aşçılık konusunda eğitildikten sonra, köydeki boş evlerden 10'unu ev pansiyona çevrilerek köye  gelen turistlere konaklama imkanı sağlandı. Köydeki evlerde konaklayan turistler, burada kaldıkları süre içinde doğal  köy yemeklerinden yiyip, tarlada çapa sallayarak, tavukların yumurtalarını  toplayıp günlük köy işleriyle uğraşarak, şehir hayatının gürültüsünden ve  stresinden uzaklaşıyor.

STRESTEN KOLAYCA KURTULUN

Gecelik misafirlerin yanında, günübirlik ziyaretçilere ve hafta sonu kahvaltı yapmaya gelen gruplara da hizmet verilen köye gelenler, köyden  ayrılırken, kadınların köyde yetişen meyvelerden yaptığı reçel ve pekmezlerden de  satın alıyorlar.

“GELEN MİSAFİRLERE KÖY YAŞANTISI SUNULUYOR

Şu ana kadar 60 ailenin konakladığı ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde talep yoğunluğu yaşanan köyde tatil yapmak isteyenler, kişi başı 55 lira  karşılığında bir gece konaklayarak, sabah da kahvaltı yapabiliyor. Proje Koordinatörü Nermin Ketçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy kadınları olarak ekolojik ve sağlıklı bir yaşam köyü kurmak için bir araya  geldiklerini belirterek, ilk başta önceliklerinin doğal ve sağlıklı yiyecekler üretmek olduğunu söyledi. Ketçi, daha sonra konaklama fikrinin ortaya çıktığını ve hafta sonu  şehirden gelen insanların konaklaması için 10 tane ev hazırladıklarını anlatarak,  şehirden gelen misafirlere köy yaşantısı sunmak ve özledikleri bir hayat  oluşturmak için çalıştıklarını kaydetti. Köye gelen konukların yiyeceği domates ve salatalığın diplerini kazarak  dalından kendilerinin topladığını ve yumurtaları kümesten çocukların aldığını  dile getiren Ketçi, 250 haneli bu sessiz dağ köyünde insanların su kayağı, golf  ve ata binme şansını da elde ettiğini bildirdi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:20 Ekim 2012Yayınlanma Tarihi:25 Ekim 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.