Eklem ağrıları mevsim geçişlerinde artıyor

Mevsim geçişleri, havadaki elektrik yükünün artması nedeniyle insanları olumsuz etkiliyor. Özellikle boyun, bel ve küçük eklem ağrıları bu dönemlerde daha çok şikayetlere yol açıyor.

Toplumumuzda her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Özellikle mevsim geçişlerinde ağrılar artış gösteriyor. Bu dönemlerde sıcaklık, nem, rüzgar, hava basıncı ve elektriksel yük gibi faktörler ani değişikliklere yol açabiliyor. Bu değişiklikler, insan vücudunun dengesini bozarak, metabolik ve psikolojik şikayetlere neden olabiliyor.

Şikayetler kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor, bazıları bu dönemi hafif ağrılarla geçirirken bazıları ise şiddetli ağrılardan dolayı yatak istirahati yapabiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Öztürk bu ağrıların genellikle dikkate alınmadığının altını çiziyor. Bel ve boyun ağrılarının ciddi sorunlara yol açabileceğini söyleyen Öztürk, bu mevsimde ağrı çekmemek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor.

AĞRILARI AZALTMAK İÇİN BUNLARI YAPIN

• Ağrılı bölgelere buz uygulayın.
• Kronik ağrı hastalığınız varsa ilaçlarınızı düzenli alın.
• Ağrıları ağrı kesiciler ile geçirmeye çalışmayın, her ağrıda ağrı kesici içmeyin.
• Hava durumuna uygun giyinin, soğuk ve esen yerlerde durmayın.
• Kaslarınızı çalıştırıcı ufak egzersizler yapın.

“AĞRI İÇİN DOĞRU DOKTORA GİDİN”

Ağrıların ilerlemesinin basit tedavi yöntemleri ile engellenebileceğini kaydeden Öztürk, “Bu noktada önemli olan önlem almak. Yatak istirahati, ilaç kullanımı, egzersizler işe yaramadığında ise devreye cerrahi tedavi girer. Kesin sonuç ve doğru tedaviye ulaşmak için de doğru bölüme gitmek çok önemli. Bel ve boyun ağrı şikayeti olan hastalar genelde hangi bölüme gideceklerini bilemiyor. Bunun için en doğru bölüm ortopedidir” diyor.

NTV


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Ekim 2015Yayınlanma Tarihi:15 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.