Duygusal boşanma

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 123 bin 225 çift boşanmak için mahkemeye başvururken, bu çiftler mahkeme masrafı olarak 493 milyon lira para harcadı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 123 bin 225 çift boşanmak için mahkemeye başvururken, bu çiftler mahkeme masrafı olarak 493 milyon lira para harcadı. duygusalbosanmaTürkiye’de ortalama 4 bin lira olan mahkeme masrafları ise ülkeler bazında farklılık gösteriyor. Amerika’da 20 bin dolara (40 bin lira) kadar çıkan mahkeme masrafları İngiltere’de 537 sterlin (1500 lira), Almanya’da ise 226 Euro’ya (610 lira) kadar düşebiliyor. Bloomberg’ün haberine göre boşanmalar ekonomik olarak en çok kadınları vuruyor.

MUTLU BİR AİLE OLMAK ZOR DEĞİL

Kadınlar boşanmalardan sonra aylık gelirlerinin yüzde 41’ini kaybediyor. Erkeklerde ise oran yüzde 20’ler seviyesinde. ABD’de iki tarafında anlaşmalı olduğu koşullarda 5 bin dolar avukatlar için yeterli oluyor. Eğer ortada çocuk varsa bu rakam 10 bin dolara çıkıyor. Eğer çiftlerin ortak olarak yürüttükleri bir iş varsa bu rakam 20 bin doları bile aşıyor. Türkiye’de ise boşanma davası için baroların tavsiye ettiği avukatlık ücreti 3 bin 300 lira civarında. Harç ve mahkeme masrafları ise 200 lira olarak ifade ediliyor.

UYGULAMALI’ BOŞANMA

ABD’de bazı yaş gruplarından İnsanların ortalama 3 kez evlendikleri belirlenirken, Arkansas boşanma oranlarının da en fazla olduğu şehirlerden biri olarak göze çarpıyor. Bunun için bölge insanları iSplit adı verilen boşanma uygulamasını 4.99 dolara indiriyor. Uygulama boşanma ile ilgili olarak kişilerin durumlarına özel tavsiyeler veriyor. Böylece boşanma masrafları azalıyor. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:25 Kasım 2013Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.