Duygularınızı yüzünüzden anlayacak

Microsoft duygularınızı yüzünüzden anlayacak.

Microsoft, Project Oxford projesi kapsamında bir eğlenceli siteyi daha hayata geçirdi. Daha önce kullanıcıların fotoğraflarına bakarak yaş tahmini yapan Microsoft artık moralinizin nasıl olduğunu da 'kısmen' anlayabiliyor.

Microsoft'un Project Oxford adı altında başlattığı projesinin amacı, yüz tanıma algoritmalarını geliştirmekti. Yazılım devi, bu kapsamda daha önce 2 farklı siteyi yayına sokarak yeni algoritmalarının marifetlerini kullanıcılara sunmuş ve büyük beğeni kazanmayı başarmıştı. Bu sitelerden ilki how-old.net idi ve yüklediğiniz bir fotoğraftaki kişilerin yaşlarını tahmin ediyordu. twinsornot.net ise, yüklenen iki farklı fotoğraftaki kişilerin ikiz olup olmadığını, ikiz olma ihtimallerini belirlemeye çalışıyordu.

Örneğin fotoğrafta fare imlecini yüz bölgelerinde gördüğünüz karenin içine getirdiğinizde modları göreceksiniz

Ve şimdi Microsoft, yine Project Oxford projesi kapsamında yeni bir siteyi daha hayata geçirdi. Buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz yeni siteye yine bir fotoğraf yüklemeniz ya da fotoğrafa ait bir URL girmeniz gerekiyor. Hemen ardından site, fotoğraftaki kişi veya kişilerin ne hissettiğini, başka bir deyişle duygularını ortaya koyuyor. Fotoğraftaki kişinin mutlu, sinirli ya da korkmuş olduğu, ihtimal oranları olarak veriliyor.

Microsoft, bu fotoğrafta en soldaki gencin yüzde 100 mutlu olduğuna hükmetmiş. Görünüşe göre Microsoft, yüz tanıma algoritmaları konusunda oldukça ciddi. Tüm bu çalışmanın bize yakın gelecekte eğlenceli siteler dışında neler sunacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:17 Kasım 2016Yayınlanma Tarihi:12 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.