Düşündüren Mezoterapi nedir?

Mezoterapi nedir?Saç dökülmesi, sağlıksız saçlar için en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan mezoterapi farklı sorunlar için de kullanılıyor. İşte yan etkisi bulunmayan bir tedavi yöntemi olan mezoterapinin kullanım alanları ve etkileri.

Kelime anlamı olarak “meso=orta” ve “terapi=tedavi” meydana gelip ‘orta deri tedavisi‘ anlamına geliyor. İlk defa 1952 yılında Fransa’da Dr. Michel Pistor tarafından tesadüfi bir tedavi sırasında bulunmuştur. O zamandan bu yana etkin bir biçimde kullanılmaktadır. 1987’den itibaren alternatif tıbbın önmeli bir konusu haline gelmiştir.

Mezoterapi son zamanlarda estetik alanında başarıyla uygulanabilen bir tedavidir. Özellikle selülit tedavisinde, bölgesel zayıflamalarda, saç dökülmesi, yüz gençleştirme tedavilerinde mezoterapi uygulanmaktadır.

Mezoterapide problemli bölgeye uygun solüsyonlar hazırlanarak uygulanır. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları kullanılmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Bir seans 10- 15 dakika sürer. Seans araları genellikle 3-7 gün civarındadır.

KİMLER MEZOTERAPİ YAPTIRAMAZ

Kalp rahatsızlıkları, hamileler, diyabet hastaları, kanser hastaları gibi durumlarda mezoterapi uygulanmaz. Mezoterapi uygulama tedavilerinde bildirilmiş önemli bir yan etkisi yoktur.

SAĞLIK.COM

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:03 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.