Dünyanın rengi: Mavi

Dünyanın uzlaştığı en sıcak renk: Mavi!

Dünyanın uzlaştığı en sıcak renk: Mavi!

dunyamavi4 kıta 10 ülkede yapılan araştırma, insanların en sevdiği ve sıcak olarak kabul ettiği rengin mavi olduğunu ortaya koydu. İkinci sırada kırmızı, üçüncü sırada ise mor var. Mavi renginin soğuk ama güçlü olduğu hep söylenir. Mavinin gücünü kanıtlayacak nitelikte bir araştırma yapıldı. 4 kıtada 10 ülkede yapılan araştırmaya göre dünyada insanların en çok sevdiği renk mavi. Yine aynı ülkelerde en favori renk sıralamasında da mavi ilk sırada. İngiltere, Almanya, ABD, Avustralya, Çin, Hong Kong, Malezya, Singapur, Tayland ve Endonezya’da yapılan araştırmada, ikinci sırayı kırmızı, üçüncü sırayı ise mor aldı. 'Mavi En Sıcak Renktir / Blue is the Warmest Colour' filmi, 2013 yılında Cannes Film Festivali'nde üç ödül birden almıştı.

ERKEKLER DAHA ÇOK SEVİYOR

İnsanların yüzde 20’sinden fazlası maviyi en sevdikleri renk olarak belirtti. Araştırmada erkeklerin yüzde 40’ının, kadınların ise yüzde 27’sinin maviyi tercih ettiği belirlendi. AFP

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:10 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:11 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.