Dünya kalpten ölüyor

Dünya kalbine yeniliyor…

aşamı tehdit eden en önemli risk kalp hastalıkları ve kalp krizleri… Rakamlar ise her geçen yıl daha da korkutucu bir tablo çiziyor. Ölüm nedenleri arasında kalp krizleri %20 ile ilk sırada. Tüm ölümlerin ise %42’si kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Erkeklerde 65 yaş üzeri ölümlerin %54’ünden de kalp sorumlu. Kalp hastalıkları ve kalp krizlerinin oluşmasındaki en önemli faktörlerin başında hipertansiyon geliyor…

2025 yılında dünyada hipertansiyon hastalarının oranının %30 olacağı öngörülüyor. İkinci önemli faktör olan sigara kullanımının 10 yıl içinde 8 milyon kişinin yaşamına mal olacağı ifade ediliyor. Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Tamer Bakalım ve Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Nuri Cömert, 12-19 Nisan Kalp Haftası nedeniyle Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de kalp hastalıkları ve kalp krizlerinin 30 yıl öncesine göre önemli bir artış gösterdiğini ifade eden Op. Dr. Bakalım, “Kalp hastalıkları 1989’da %40, 1993’de %45, 2009’da %40 ile yaşamı tehdit eden en önemli sağlık sorunu olarak ilk sırada yerini almıştır.

Dünyada, 2008’deki 57 milyon ölümün 36 milyonu yani üçte ikisi de kalp ve damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşmiştir” dedi. Modern risk faktörleri %80 oranında etkili Geleneksel faktörler önemsenmeli Kalbin 4 düşmanına dikkat! Sigara 15 yıl sonra 8 milyon kişiyi öldürecek Glikoz ve mısır şurubu diyabete zemin hazırlıyor Dünyanın tansiyonu yüksek! Obezite dünyada her yıl 3 milyon kişiyi tehdit ediyor Kalbiniz sizden 10 yıl daha yaşlı olabilir.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Nisan 2015Yayınlanma Tarihi:17 Nisan 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.