Dumanlı düşler

Bağımlı bir çocuğunuzun olmaması ümidiyle..

Darsi yine ağlamaklı annesinin yanına gitti:
'Anne okuldan 10 dolar istediler,bu da istek mektubu içinde ne için olduğu yazıyor.' diyerek pusulayı annesine uzattı.

'Paskalya yumurtası ve sepeti yapacaklarmış ,pöfff..'

Anne aynı zarfın içine 10 doları koydu ve Darsi'nin okul çantasına zarfı koyduktan sonra mutfağa geçti.Akşam yemeği hazırlıkları ,hem Darsi'ye doğum günü pastası yapacaktı.Oğlu 12 yaşına giriyodu.Darsi Lizlerin bahçesinde oyun oynayacaklarını söylerek evden çıktı.1 saat sonra telefon çaldı ve gittiği hastanede Darsi'nin cansız bedenine sarıldı annesi, bırakmamacasına.

Doktorlar Darsi'nin madde kullanımı sebebiyle ,aşırı dozdan öldüğünü söylediklerinde ;Darsi'nin annesi dehşetle,çığlık çığlıga Paul diye bağırmaya başlamıştı..Paul Liz'in abisi...

Evet bu hikayenin başı,sonu,kurgusu,ana karakterleri türlü türlü olabilir.İçindeki yaşayanlar etrafınızdan birileri de olabilir.Üzülürsünüz bir kaç vakit.Sonra.Sonrasıyok.Ne zaman ki,bu vaka sizden biri olur işte o zaman her şey değişir.Kalbiniz acır.Hem de çok,çok yanarsınız.

Oğlunuz,kızınız,kocanız,karınız,anneniz,babanız...

Darsi bunlardan sadece biri;oyunun kurbanlarından.Ama suçlu asla değil.Darsi'ye ilk maddeyi verenler,Darsi'ye maddeyi ilk verenlere maddeyi temin edenler,o temin edenlere satanlar,satanlara temin edenler,ondan öncekiler,ondan öncekiler,ve daha öncekiler...12 yaşında bir çocuk neden madde kullanır ki,nasıl kullanır.

Okuldan arkadaşı Liz'in abisi Paul bir madde kullanıcısı ve satıcısıydı.Darsi'yi maddeyle tanıştıran da oydu.Çocuklukları beraber geçmişti.Evleri ve evlerinin bahçeleri uzun bir çitle birbirinden ayrılmıştı sadece.Ama hep beraberlerdi.Babaları da Taylor kimya enstütüsünden arkadaşlardı.Kendi bahçelerinin çitinden atlayıp atlayıp yan bahçeye geçerdi Darsi.Annesi nasıl şüphelensin ki !
Kasabadaki noel kutlamalarına gittikleri günde okul müdürlerinin oğlu 'harika bir puro,bişeycik olmaz bi kere dumanı çek'diyerek cocuklarla beraber çember halinde tek bir tane bir tane sadece bir tane içmişlerdi.Sadece bir tane yüzünden mi ölmüştü Darsi...

Bir kereden bişiycik olmazdı ya!!

Armağan Çağlayan'ın sosyal medya hesabında,Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizinin kısa bir videosunu gördüm ,Deniz Seki vardı.Deniz Seki'ye vefaydı bu.
Hem dizinin yapımcı ve yönetmenlerini,oyuncularını,proje sahibini ve senaristini hem de Armağan Çağlayan'ı tebrik ettim gönülden.


Herkes Deniz Seki'yi suçlamıştı.Onlar ise hayır unutmamışlardı.

Bense onu buna alıştıranları suçlamıştım.Bir kereden bir şey oluyordu işte..

O en canlı örneğiydi,ama en azından yaşıyordu!Hayatta..Destek olanları çoktu...Hapisti ama madde esaretinde değildi ve yaşıyordu ya..Ne mutluydu ona ve ailesine ve sevenlerine..
Onu satıcı olarak görmedim hiç.O da sistemin kurbanlarından biriydi.
Desteği olmayanlar,maddenin esiri olanlar,kurtulamayanlar..

Kafası dumanlı,düşler dünyasında olanlar.
Kaybedilen hayatlar,dağılan aileler ve çocuklar..

Artık dumanlı düşler görmeyin olur mu?
Tutarsız disiplinle yetiştirmeyin çocuklarınızı.Kendilerini ifade etmelerine müsade edin.Sevgi verin.Arkadaş çevresini yakın gözlemleyin.En yakin komsunuz,en yakin arkadasiniz da olsalar..

Faydalı hobiler edinmelerine destek olun ve en önemlisi şefkat eliniz üzerlerinde olsun.

Yine de sonuç alamadınız ve madde kullandığını,bağımlı olduğunu öğrendiniz,şüphelendiniz,bize başvurun.
Bağımlılık tedavi merkezimizden hizmet alabilirsiniz.
NPAMATEM@NPIstanbul https://npistanbul.com/amatem/ adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:12 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.