Down sendromlu çocuk reklam yıldızı

Down sendromlu 2 yaşındaki kız reklamların aranan yüzü oldu.

İngiltere’de yaşayan down sendromlu Connie-Rose Seabourne diğer hastaların yapmayacağı bir şeyi yapıyor. Henüz 23 aylık olan Connie-Rose mankenlik yapıyor ve kendisi gibi hasta olan pek çok insana umut veriyor. Anne Julie hastalığın kızına kim olması gerektiğini söyleyemeyeceğini belirtiyor.

2 yaşındaki küçük kız annesi Julie’nin arkadaşlarından her zaman çok güzel güldüğü ve çocuk model olması gerektiğine dair iltifatlar alıyordu. Önerileri dinleyen anne küçük kızını bir mankenlik ajansına yazdırdı, küçük kız şimdiden iki firmanın reklam kampanyasında yer aldı.

2 hafta erken doğan Connie-Rose henüz 2 haftalıkken down sendromu teşhisi konuldu. Kızı doğmadan önce down sendromlu çocuk doğurma riskinin yüksek olduğunu öğrenen Julie Britton hamileyken yapılan tanı amaçlı testi özellikle yaptırmadığını söylüyor.

"DESTEK OLMALIYIZ"

Britton “Bu konu benim için önemli değildi. Arkadaşlarımdan down sendromu tanısı konulmuş çocukları olanlar var. Bu çocuklarla ilgili hiçbir olumsuz deneyim yaşamadım. Sadece onlara destek olmanız gerekiyor ve bu benim için bir problem değil. Sadece sevgiye ihtiyacı olan herhangi bir bebek” diyerek düşüncelerini belirtiyor.

Başvurduğu bütün ajanslardan iyi cevaplar alan anne kızının down sendromlu olmasının kimseyi rahatsız etmediğini söylüyor. Kızının çekimler sırasında çok eğlendiğini söyleyen Britton “Connie-Rose eğlendiği sürece bunu yapmaya devam edeceğiz. Eğer modellik yapmayı istemezse hemen bırakacağız. En önemli olan onun ne yapmak istediği.” diyor.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:13 Eylül 2015Yayınlanma Tarihi:09 Eylül 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.