Down sendromlu adam 76'ncı yaş gününü kutladı

Kenny Cridge'nin doğduğu yıllarda down sendromu rahatsızlığı olan bireylerin ortalama yaşam süresi 12 yıldı. Buna rağmen Kenny 76 yıl sonra yaşadığı bakım evinde, sevdikleriyle beraber doğum günü pastasının mumlarını üfledi.

Down sendromlu bir birey olan Kenny Cridge 13 şubat 1940 yılında hiçbir rahatsızlığı olmayan ikiz kardeşi Dorothy ile birlikte dünyaya geldi. Doğduğunda doktorlar tarafından yaşayamayacağı düşünüldü ve ölüme terk edildi. Tekrardan yaşam belirtileri gösterdiğinde Cridge'in hayata tutunması sağlandı.

GUİNESS'E ADINI YAZDIRDI

1940'lı yıllarda bu rahatsızlığa sahip bireylerin ortalama ömrü 12 yıldı. Ancak Kenny sevdiklerinin ilgisi sayesinde uzun ve mutlu bir hayat yaşamayı başardı. Hatta 2012 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na Dünya'da yaşayan en yaşlı down sendromlu birey olarak adını yazdırdı. Geçtiğimiz günlerde ise 76'ncı yaş gününü kutladı.

O GERÇEK BİR BEYEFENDİ

İngiltere'de bir bakım evinde yaşayan Kenny Cridge mızıka çalmayı ve tatlı yemeyi çok seviyor. Sözlü iletişimde çok başarılı olmayan yaşlı adam gülmekten zevk alıyor ve iyi bir mizah anlayışı var. Sevdikleriyle vakit geçirmek en sevdiği hobilerinden. Yaşadığı bakım evinin yöneticisi Ann Nicholson yaş günü partisinin ardından Kenny hakkında "O gerçek bir beyefendi ve nazik bir adam." dedi.

İngiltere Down Sendromu Derneği; Down sendromlu bireylerin tıbbi gelişmeler, çevrelerindeki insanların iligisi ve sevgisi sayesinde artık daha uzun süre yaşayabildiğini söylüyor.

DAILY NEWS


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mart 2016Yayınlanma Tarihi:25 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.