Diziler boşanmaları tetikliyor mu

Son dönemlerde artan boşanma oranları dikkat çekiyor. Peki, diziler boşanmaları tetikliyor mu?

Son dönemlerde artan boşanma oranları dikkat çekiyor.  Peki, diziler boşanmaları tetikliyor mu?

Son dönemde ülkemizde artan dizi çeşitliliği, içeriği ve karakter seçimiyle olsun hemen her anlamda toplumu etkileyebiliyor. Diyaloglar, dil seçimi, işlenen ilişkiler birey üzerinde doğrudan etki gösterebiliyor. Özellikle çarpık ilişkiler toplum yaşayışına zarar verebiliyor.

EVLİLİK TERAPİLERİ HAKKINDA BİLGİ ALIN

Bazı diziler toplumun yapı taşı olan evlilikleri sarsabiliyor. Çarpık ilişkileri normalmiş gibi gösterebiliyor. Son dönemlerde artan boşanma oranları ise dizilerin bu oranları tetiklediği yönündeki düşünceleri de beraberinde getiriyor. Uzmanlar dizilerin toplamsal çözülmeleri artırdığını söylüyor. Dizilerde ihanet gibi toplumsal onaylanmayan ilişkilerin işlendiğine dikkat çeken NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Klinik psikoloğu Çağla Kınalı Emeksiz, bu ilişkilerin kişide güven kaybına neden olduğunu kaydetti. Kişilerin rol model olarak seyrettikleri bireyleri benimseyebildiklerine dikkat çeken Kınalı bir ihanet sahnesi gördüğünde kişinin acaba benim hayatımda da oluyor mu sorusuna muhatap kaldığını belirtti. VİDEO HABER İÇİN…

Şaban Özdemir (NPGRUP)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Eylül 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.