Diyet yapmadan 20 adımda zayıflayın

Hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerle diyet yapmadan nasıl zayıflayabileceğinizi uzmanlarda öğrendik…

Hayatınızda yapacağınız küçük değişikliklerle diyet yapmadan nasıl zayıflayabileceğinizi uzmanlarda öğrendik…

YEMEK YEME SÜRENİZİ BELİRLEYİN

diyet20 dakika boyunca bir zamanlayıcı ayarlayın ve ne kadar sürede yemek yediğinizi keşfedin. Bu karmaşık bir diyet planı olmadan zayıflamanızı sağlayacak iyi alışkanlıklardan biridir. Böylece her lokmanın tadını alarak yemek yiyebilirsiniz. 20 dakikalık bir süreye yayarak yediğiniz küçük porsiyonlardaki yiyecekler, hem yemekten keyif almanızı sağlar hem de vücudunuzun doygunluk hormonlarını tetikler.

DAHA ÇOK UYKU DAHA AZ KİLO DEMEK OLABİLİR! Michigan Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre günlük uyku sürenizi bir saat artırdığınızda (geceleri daha erken uyuduğunuzda) kişiden kişiye değişse de bir yılda yaklaşık 14 kilo verebilirsiniz. Tabii bunu yanlış ara atıştırmalardan kaçınarak yapabilirsiniz.

DAHA ÇOK SEBZE VE MEYVE YİYİN

Öğünlerinizden birini ki genellikle akşam yemeğini daha çok sebze ve meyve yemeye ayırın. Meyve ve sebzeler daha fazla lif ve su içerdiği için daha az kalori almanıza yardımcı olur. Sebzeleri pişirirken değil; servis yaparken yağ kullanın. Salata sevenlerdenseniz salatanızı tatlandırmak için yüksek yağlı soslar yerine limon suyu ve mevsimine uygun otları tercih edin.

ÇORBAYA SOFRANIZDA YER AÇIN

Mönünüze yağ ve kalori oranı yüksek olan kremalı çorbalar hariç olmak üzere mutlaka çorba ekleyin. Böylece daha az kalori alırsınız. Çorbayla başlayan bir yemekte doygunluk hissi daha hızlı oluşacağından iştahınız azalır. Çorbanın ardından sebze ağırlıklı bir yemeği tercih edin.

TAHILLARI DAHA FAZLA TÜKETİN

Kahverengi pirinç, arpa, yulaf, buğday ve tam buğday gibi kepekli tahıllar da fark etmeden kilo vermenize yardımcı olur. Daha düşük kalori alırken kolesterolünüzü de sağlıklı düzeyde tutabilirsiniz.

ULAŞILABİLİR HEDEFLER KOYUN

Eski bir favori elbise, etek ya da pantolonunuzu her gün görebileceğiniz bir yere asın ve ödülünüz yeniden o kıyafetleri giyebilmek olsun.

EKMEĞİ AZALTIN

Kahvaltı ya da öğlen yemeğinde yediğiniz sandviçin bir dilimini azaltarak; ayrıca içine domates dilimleri, közlenmiş biber veya keçi peyniri koyarak daha az kalori alabilirsiniz.

PİZZADAN VAZGEÇEMEM DİYENLERDENSENİZ

Pizzanızın hamurunu ekmek kabuğu gibi ince tercih edin. Üzerine ise garnitürler ve light peynir koyarak 100 kalori daha kazanmaktan kurtulabilirsiniz.

ŞEKERİ KESİN

Şeker yerine içeceklerinizi tatlandırmak için limon, nane gibi lezzetlerden yararlanabilirsiniz. Şekerli ürünlerden de uzak durarak fark etmeden bir yılda yaklaşık 5 kilo kaybedebilirsiniz. Uzun bardaklar yerine kısa ve geniş bardaklar kullanın Meyve suyu, soda gibi tüketeceğiniz sıvıları kısa ve geniş bardaklara koyarak tükettiğinizde %25-30 oranında daha az kalori alırsınız.

ALKOL TÜKETİMİNİZİ SINIRLANDIRIN

Alkollü içecek tüketiminizi ve yanında yediğiniz cips, fındık gibi atıştırmalıkları sınırlandırdığınızda daha az kalori almış olursunuz.

YEŞİL ÇAYA HAYATINIZDA YER AÇIN

Yeşil çay fark etmeden kalori kaybetmenizi sağlayacağı için iyi bir strateji olabilir.

YOGA YAPIN

Amerikan Diyetik Derneği’nin araştırmasına göre yoga yapanlar öz farkındalık ve düzenli beslenme konusuna daha fazla dikkat etmek eğiliminde olduğu için aynı zamanda gereksiz kalori almaktan da uzak durabilirler.

DIŞARIDA YEMEK YEMEK YERİNE EVDE YEMEĞİ TERCİH EDİN

Haftanın en az beş günü evde yemek yerseniz daha kolay kalori kaybedebilirsiniz. Zor geliyor diyenlerdenseniz önceden doğranmış yağsız sığır eti, marul, konserve fasulye, somon gibi işinizi hızlandıran gıdaları kullanarak hem daha çabuk yemek yapabilir hem de daha az kalori almış olursunuz.

YEMEK MASASININ KEYFİNİ ÇIKARIN

Yemek sofrasının aralıksız yemek yemek yerine sohbet ederek yemeğin tadını çıkarabileceğiniz bir alan olduğunu unutmayın. Ancak sofrada kalacağınız süreyi de çok uzatmayın. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:31 Aralık 2013Yayınlanma Tarihi:03 Ocak 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.