'Diyabet' projesi birinci oldu

Üsküdar Üniversitesi öğrencisi “diyabet” projesiyle birinci oldu.

Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin projeleriyle katıldığı “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” projesinde Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan, Geleceğe sağlıklı Adımlar Projesi” ile servis kategorisinde birinci seçildi.'Diyabet' projesi birinci oldu

Diyabet alanında geliştirdiği çözüm ve tedavi yöntemleri ile lider konumda olan Sanofi, üniversite öğrencileri arasında bu yıl ikinci kez “Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın” isimli proje yarışması düzenledi.

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ BİRİNCİ OLDU

Diyabetli hastaların hayatlarını kolaylaştıracak fikirler üretilmesi amacıyla yapılan yarışmada Üsküdar Üniversitesi Perfüzyon Teknikleri Programı öğrencisi Emre Uzunhan, hazırladığı projesi ile servis kategorisinde birinci oldu.

“GELECEĞE SAĞLIKLI ADIMLAR”
 
Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan ve Ege Üniversitesi öğrencisi Engin Can Yıldız ortak olarak geliştirdikleri proje, diyabetli hastalarla birlikte potansiyel diyabet hastaları ve tüm bireyleri diyabet hakkında bilinçlendirmek ve hastalığın kontrol altında tutulduğu takdirde sağlıklı bir yaşam sürmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlıyor.
Üsküdar Üniversitesi öğrencisi Emre Uzunhan, Ege Üniversitesi öğrencisi Engin Can Yıldız ile beraber geliştirdikleri “Geleceğe sağlıklı Adımlar Projesi” ile 20’şer bin TL’lik ödülü de kazandı.


UYGULAMA İNSÜLİN SAATLERİNİ, HEKİM RANDEVULARINI HATIRLATIYOR!

Türkiye’de diyabet ile ilgili halkın bilinçlenme oranının % 27 olduğunu, bu kesimin de ya diyabet hastası ya da çevresinde bir diyabetli olan kişilerden oluştuğuna dikkat çeken Uzunhan, bu konuda farkındalık oluşturmak adına proje oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda Diyabetle Yaşam Merkezi oluşturmayı hedeflediklerini belirten Uzunhan, merkezde hastaların şeker ölçümleri, tansiyon, diyabet hakkında eğitim çalışmaları yürütmeyi amaçladıklarını kaydetti. Oluşturdukları mobil uygulamada dia sosyal ve dia frend sekmeleri olduğunu ifade eden Uzunhan, uygulamanın kişiye insülin saatleri ve hekim randevularını da hatırlattığını söyledi.
 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:04 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.