Dişçi korkusuna çizgi filmli çözüm

Burada izlettirilen çizgi filmlerle, çocukların diş hekimi korkusunun en aza indirilmesi hedefleniyor.

Burada izlettirilen çizgi filmlerle, çocukların diş hekimi korkusunun en aza indirilmesi  hedefleniyor.

Sivas'ta yeni  açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde çizgi film kahramanlarının resimlerinin  süslediği muayenehanelere yerleştirilen LCD ekranlarda tedavi sırasında  izlettirilen çizgi filmlerle, çocukların diş hekimi korkusunun en aza indirilmesi  hedefleniyor.

ÇOCUKLAR KORKUSUNU KOLAYCA YENEBİLİR

Bir süre önce hizmete açılan merkezdeki 4 tedavi ünitesinin duvarları,  çocukların çizgi film kahramanlarının posterleriyle süslendi. Her ayrıntının  düşünüldüğü ünitelerin duvarlarında, miniklerin hayran olduğu “Örümcek Adam”,  “Superman”, “Pepee”, “Şirinler” gibi birçok çizgi kahramanın posterleri yer  alıyor. Yine odalardaki tedavi koltuklarına yerleştirilmiş LCD ekranlarda da kız  ve erkek çocuklar, kendileri için seçilmiş çok sayıda çizgi film arasından  beğendiğini izleyebiliyor.

ÇOCUK GELİŞİMİ HAKKINDA HER ŞEY

Ayrıca merkezde çocukların vakit geçirmesi için oluşturulan çocuk parkı,  ebeveynler tarafından hastane koridoruna yerleştirilen bir ekrandan canlı olarak  takip edilebiliyor. Sivas Ağız Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Adem Tunç, 19 Ekim'de hizmete açılan merkezde 4 ünitenin çocuklar için özel  olarak tasarlandığını söyledi. Bu ünitelerde 4 kadın hekimin görev yaptığını belirten Tunç, merkeze  günlük ortalama 70 çocuğun tedavi için başvurduğunu aktardı. Özel tasarlanmış  tedavi ünitelerinde çocuklar için daha nitelikli sağlık hizmeti vermeyi  hedeflediklerini kaydeden Tunç, bu amaçla Türkiye'de çok az hastanede bulunan bir  uygulamayı hayata geçirdiklerini bildirdi. Uygulama kapsamında, muayenehanelerdeki tedavi koltuklarına LCD ekran  yerleştirerek, çocuklara çizgi film izlettirdiklerini anlatan Tunç, kız ve erkek  çocukların tedavi ünitelerinde bir yandan “Örümcek Adam”, “Barbie”,  “Pepee”, “Tenten”, “Keloğlan”, “Superman” ve “Twetty” gibi güncel çizgi  filmleri izlediklerini diğer yandan da muayene olduklarını açıkladı.

DİŞ HEKİMİ KORKUSUNDA AZALMA Tunç, uygulamanın ardından hastaneye gelen çocukların diş hekimi  korkusunda belirgin bir düşüş gözlemlediklerini dile getirerek, daha önce hizmet  verdikleri binada böyle bir uygulamanın olmadığını, yeni merkezdeki uygulamayla  çocukların diş hekimi korkularında yüzde 90'a yakın azalma yaşandığına dikkati  çekti.

Çizgi film izleyerek muayene olan çocukların tedavi koltuklarından  gülerek kalktıklarına tanık olduğunu belirten Tunç, hastanede artık eskisi kadar  ağlama sesi duymadıklarını aktardı. Uygulamanın tedavinin kalitesine de önemli bir yansıması olduğunu anlatan  Tunç, “Çocuk, hekime veya çalışana müdahale ederse muayenede aksama oluyor. Ama  çocuk fazla tepki göstermezse daha sağlıklı ve kaliteli muayene ve tedavi  gerçekleşiyor” dedi.  A.A 

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Aralık 2012Yayınlanma Tarihi:09 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.