Depresyonda mısınız? Belirtilerini biliyormusunuz?

Birinin depresyonda olduğunu düşünüyorsanız, yardım etmenin en iyi yolu onları neşelendirmeye çalışmaktır.

Maalesef değildir. Arkadaşınıza veya akrabanıza bir iyilik yapın ve onları doktorlarıyla veya akıl sağlığı uzmanlarıyla konuşmaları için teşvik edin. Sadece ruhlarını kaldırmaya çalışmak onları yanlış anlaşıldıklarını düşünmelerine yol açabilir. Desteğinizi paylaşın ve tedavi ve zamanla kendilerini daha iyi hissedebilecekleri umudunu verin.

Hangi Ağrılar depresyonla ilgilidir?

Depresyon vücudunuzda etkileyebilir. Herkes farklıdır. Bazı insanların fiziksel semptomları yoktur. Diğerlerinde baş ağrısı, diğer ağrılar, kramplar ve mide problemleriyle ilgili problemler vardır.

Hangi Semptomlar kadınlar da daha çok görülür?

Kadınların kendilerini üzgün, değersiz ya da suçlu hissetme gibi belirtilere sahip olma olasılığı daha yüksektir

Depresyonda olan erkeklerin sinirlenmesi ve iş ya da hobilere olan ilgisini kaybetme olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, kendilerini depresif hissettikleri zaman alkol veya diğer ilaçlara yönelmeleri daha olasıdır.

Hayat zor olduğunda, depresyon başlar

Her ne kadar zor durumlar - sevilen birinin ölümü, boşanma veya iş kaybı gibi - tetikleyiciler olabilse de, her zaman böyle olmaz. Dışarıda işler iyi görünse de, içinizde depresyonda olabilirsiniz.

Yaygın semptomlar:

Sık sık üzgün veya suçlu hissetmek
Az ya da çok yemek ya da uyumak
Normalde sevdiğiniz şeylerin tadını çıkarmamak
Yorgun ya da huzursuz hissetmek
Konsantrasyon veya karar verme ile ilgili sorunlar
İntihar hakkında düşünme

İyileşirken semptomlarınız

Danışmanlık ve/veya ilaç gibi tedavilerin sonuçları hemen yansımaz; yaşam tarzı değişiklikleri (hafif depresyon için egzersiz gibi) kendinize zaman verin. İlk önce uyku ve iştahınız daha iyi olabilir.

Üzüntü ve Depresyon Farkı

Depresyon, “hüzünlerden” veya herkesin yaşadığı iniş ve çıkışlardan daha fazlasıdır. Daha uzun sürme ve daha ağır hissetme eğilimindedir ve tedavi görmeden gitmesi daha zordur.

Depresyon ruh halinizi etkiler ancak vücudunuzun geri kalanını etkilemez.

Diğer sağlık koşullarıyla da bağlantılı. Örneğin, depresyonu olan kişilerde kalp hastalığı riski daha yüksektir. Depresyon fiziksel bir sağlık probleminden sonra da başlayabilir. Örneğin, kalp krizi geçiren her 5 kişiden biri depresyona giriyor.

Depresyondayken mutlaka;

Ne kadar çok hareket edersen, o kadar iyi. Depresyonda olduğunuzda, muhtemelen ilk başta böyle hissetmeyeceksiniz. Yine de yapmaya çalışın. "Planınla git, duygularınla git" demeyi duydun mu? Bu iyi bir tavsiye çünkü egzersiz hafif bir depresyon için bir tedavidir.

WEBMD


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Ocak 2020Yayınlanma Tarihi:04 Ocak 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.