Depremin stresini eğlenerek atıyorlar

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan çadır kentteki Gençlik ve Spor Bakanlığı çadırında, gençler ve çocuklar şarkılar eşliğinde eğlendi.

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan çadır kentteki Gençlik ve Spor Bakanlığı çadırında, gençler ve çocuklar şarkılar eşliğinde eğlendi.

Haber4Van'ın Erciş ilçesindeki Yenişehir çadır kentinde kurulan Gençlik ve Spor  Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün çadırında, gençler ve çocuklar,  gönüllü gençlerden oluşan orkestra tarafından çalınan Kürtçe ve Türkçe şarkılar  eşliğinde dans etti. Daha sonra, depremzede gençler, çadırda görevli Gençlik Ekibi'yle halay  çekti. Çadırda gençlere hizmet veren Gençlik Ekibi üyesi Deniz Orakçı, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere yönelik rehabilitasyon amaçlı çalışmalar  yürüttüklerini belirterek, "Zeka ve strateji oyunlarımız, tiyatro drama oyunları  eğitimi, aynı zamanda çocuklara yönelik animasyon ve gençlere yönelik film  gösterimlerimiz oluyor. Bu sefer de gönüllü gençlerimizle beraber müzikli eğlence  düzenledik. Gençler halay çekerek birlikteliklerini sergilediler. Kürtçe ve  Türkçe şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendiler. Bir toplum olduklarını ortaya  koydular. Bunu yapmak büyük bir emek gerektirdi. 19 gün bunun için çalıştık ve bu  atmosferi oluşturduk" dedi.  DEPREM PSİKOLOJİSİYLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN “Gençler için gençlerle" sloganıyla çalıştıklarını ifade eden Orakçı,  şunları söyledi: "Çalışmalarımızı çadır kentteki ve Erciş'teki gençlerle beraber  yürütüyoruz. Bakanlığımız tarafından 6 ay boyunca ekiplerimiz Van ve Erciş'e  gönderilecek. Ekibimiz 19 gündür burada. Yalnız çocuklar ve gençlere yönelik  değil, buradaki Türk Kızılayı ve UMKE ekiplerine, psikologlara ve tüm kamu  personeline yönelik sinema ve sinevizyon gösterimi yapıyoruz. Voleybol ve  basketbol turnuvaları yapıyoruz. Nakil olarak il dışına gidecek gençler için burs  arıyoruz ve onlara yardımcı oluyoruz." Gençlik Ekibi üyesi Mine Ceyhan ise sosyal, sanatsal ve kültürel  faaliyetlerde de bulunduklarını belirterek, "Merkezimize gelen çocuklar  düşüncelerini kağıtlara yazıyorlar ve bize bildiriyorlar. Bizde birçok çocuğun  duygu ve düşünceleri saklı ve bunları paylaşmıyoruz. Beyaz bir sayfaya  düşüncelerini yazıp rahatlıyorlar. Ayrıca, drama çalışmalarıyla rahatlama  çalışmaları yapıyoruz. Orada canlandırmalar yaparak buradaki psikolojik ortamdan  bir nebze uzaklaşıyorlar, duygularını anlatıp rahatlıyorlar" dedi. Türkiye çapındaki gençlik merkezlerinde Van'a yardım kampanyası yürüttüklerini bildiren  Ceyhan, "Bu destekler Van merkezi ve Erciş'te dağıtılıyor. Bize gelen yardımları mümkün olduğunca ihtiyacı olan ailelere  vermeye çalışıyoruz. Bu konuda Türk Kızılayı destek sağlayıp yardımcı oluyor"  diye konuştu.  DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:12 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:13 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.