Depremin bir de travması var

Van sarsıldı, Türkiye'nin canı yandı. Bir yandan arama kurtarma çalışmalarına, bir yandan da kurtulanların hayati ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Van sarsıldı, Türkiye'nin canı yandı. Bir yandan arama kurtarma çalışmalarına, bir yandan da kurtulanların hayati ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.   tarhann Psikiyatri uzmanlari ise depremin insanlar üzerinde oluşturacağı etkiye dikkat çekiyorlar. Uzmanlara göre yaşananlardan en çok etkilenenler hiç şüphesiz çocuklar. Bu konuda Prof. Dr. Nevzat Tarhan belirsizliklerin en kısa zamanda giderilmesi gerektiğini, yoksa çocuklarda ikinci bir travma meydana gelebileceğini söylüyor. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, enkaz altından çıkarılanlarındepremtravmasını daha rahat atlattığına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre hayati ihtiyaçlar giderildikten sonra psikolojik yardım da geciktirilmemeli


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:01 Kasım 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.