Deprem travmasını atlatmaya çalışıyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Van’daki depremzede çocuk ve kadınlara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Deprem travmasını atlatmaya çalışıyorlar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Van’daki depremzede çocuk ve kadınlara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Deprem travmasını atlatmaya çalışıyorlar.

Haber2Stadyuma kurulan sosyal destek çadırında düzenlenen stand-up gösterisi, depremzedelere eğlenceli dakikalar yaşattı. Van’ı vuran 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bir yandan deprem yaraları sarılırken, bir yandan da depremzedelerin acıları bir nebzede olsa hafifletmek için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Aile ve Sosayal Politikalar Bakanlığı, stadyumda kurulan çadırkentte kalan depremzede kadın ve çocuklar için de stand-up gösterisi düzenleyerek, çocuklara hediyeler dağıttı. Kurulan sosyal destek çadırında gösteriyi izleyen Aile ve Sosyal Politikalar Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, bu tür etkinlikleri sürekli yaptıklarını belirterek, "Amacımız bu şekilde ailelerin ve çocuklarının acılarını paylaşıp onlara sosyal destek sağlamaktır. Özellikle depremin etkilerini silememiş kadın ve çocukların acılarını bir nebzede olsa silmek istiyoruz" dedi. Çocuklar kendileri için düzenlenen etkinlikte eğlenirken verilen hedilerle de mutlu oldu. DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:06 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:07 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.