Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) ve Üsküdar Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi, Deneysel Hayvanları Kullanım Sertifika Eğitim Programı başlattı.

Üsküdar Üniversitesi Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) ve Üsküdar Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi,  Deneysel Hayvanları Kullanım Sertifika Eğitim Programı başlattı.

deney_hayvanlari_egitim_uskudar_universitesi  deney_hayvanlari_egitim_uskudar_universitesi1Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından sadece akredite laboratuvarlara verilen eğitim programı izni ile Üsküdar Üniversitesi Altunizade Merkez Yerleşkede 35 kursiyerin katıldığı eğitim sertifika programı 21 Haziran da başladı. Program; deney hayvanları ile yapılacak olan bilimsel araştırmalarda yer alacak kişilerin, etik ilkeler doğrultusunda çalışabilme yeteneğine sahip olmalarını amaçlıyor. Toplam 80 saatlik teorik ve pratik eğitimi kapsayan program 03 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek. Eğitim programı sonunda, uygulanacak sınavdan başarılı olan kursiyerler sertifika alabilecekler. Kursu başarı ile tamamlayarak sertifikaya sahip olanlar, deney hayvanları üzerinde çalışma yetkisi ve hakkı elde edecekler.  Ayrıca deney hayvanlarını içeren projelerde yürütücü ve yardımcı araştırıcı da olabilecedeney_hayvanlari_egitim_uskudar_universitesi2kler. 35 Kursiyerin kayıt yaptırdığı eğitim süresince, kursiyerlere deney hayvanları, deneysel hastalık modelleri, etik konular ve ilişkili genel konularda teorik eğitim verilecek. Ayrıca,  deney hayvanları ile çalışmalarda kullanılan temel girişimleri de enjeksiyon, gavaj ile besleme gibi konularda da uygulama yaptırılacak.

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:25 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.