Dehidrasyon Nedir?

Gün içerisinde sürekli su içmenize rağmen susuzluğunuzu hiç gideremiyor musunuz? Suya karşı olan tatminsizliğinizden kurtulamıyor musunuz?

O halde bu hastalığa maruz kalmanız mümkün. Dehidrasyon nedir diye soracak olursanız bu hastalık, her yaştaki insanda meydana gelebilen ve toplumumuzda yaygın olan bir hastalıktır. Bu hastalık, vücudunuz elektrolit ve sıvı maddeleri bünyesinde tutamamaya başladığında ortaya çıkar. Bu bünyede tutamama sorunu vücudun şeker ve tuz dengesini bozar. Denge bozukluğu da hayatınızın gidişatını olumsuz yönde etkilemeye başlar. Orta yaştaki insanlar için çok tehlikeli olmamasına rağmen suya daha çok ihtiyacı olan yaşlılarda ve çocuklarda tehlikesi büyük olan bu rahatsızlığın birçok nedeni olabilir.

Hastalığın Nedenleri Nelerdir?

Bu hastalığın birçok nedeni bulunuyor. Eğer son dönemlerde ishal ya da kusma gibi rahatsızlıkları geçirdiyseniz vücudunuz aşırı şekilde su kaybetmiş olabilir. Aşırı şekilde terleme yaşamak, yüksek seyreden ateşe maruz kalma veya böbrek ve şeker hastalığınız varsa da bu hastalığı geçirebilirsiniz. Yaşlı kişiler ve çocuklar da ateşli hastalık ya da yaşa bağlı olarak bu rahatsızlığa yakalanabilir. Ancak tüm bunların dışında hava durumlarında meydana gelen aşırı sıcaklar ya da aşırı soğuklar da vücut suyunuzu aşırı olarak kaybetmenize yol açacağı için rahatsızlanabilirsiniz.

Hastalığın Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalığın onlarca belirtisi olabiliyor. Ancak bu hastalığı taşıdığınıza inanıyorsanız bazı önemli belirtilere odaklanmanız gerekir. Eğer aşırı bir susuzluk yaşıyorsanız, idrarınız koyu renkte çıkıyorsa, kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız kendinize dikkat etmelisiniz. Bu hastalığın diğer belirtileri de sürekli baş dönmeleri ve sürekli kuruyan bir dildir. Eğer dilinizdeki kuruluk uzun süredir geçmiyorsa bir doktora görünmeniz gerekir.

Hastalığın Tedavisi Mümkün Mü?

Hastalık tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Tedaviyi nar suyu, arpa suyu gibi doğal yöntemler ile de atlatabilirsiniz. Hastalığın belirtileri ortaya çıktığında su alımını artırmanız da işe yarayacaktır. Ayrıca sporcuların kullandıkları ve elektrolit madde içermekte olan sıvılar da size yararlı olacaktır. Ancak bu hastalık beyin hasarlarına hatta ölüme dahi yol açabilir. Bu nedenle hastalık çok fazla su almanıza rağmen hala geçmiyorsa doktora başvurmanızda yarar var.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Nisan 2019Yayınlanma Tarihi:29 Nisan 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.