Dedektiflere ilgi artıyor

Hindistan'da gelin-damat dedektiflerine talep artıyor.

Hindistan'da gelin-damat dedektiflerine talep artıyor.

Hindistan'da düğünlerin, farklı kültürlerdekinden çok daha önemli bir yeri var. Birçok aile, bu özel gün için - hatta düğünler çoğu zaman günlere yayılıyor- hayatları boyunca para biriktiriyor. Ve aileler bu kadar yatırım yaptıkları bir günde düş kırıklığı yaşamamak için müstakbel gelin ve damadı araştıracak özel dedektifler tutuyor. dedektifHindistan'da sayıları hızla artan evlilik dedektifleri, evlenecek kişilerin eski ilişkilerini, kazançlarını ve ailelerini araştırıyor.

MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN...

53 yaşındaki Taralika Lahiri, bu mesleğe 1987'de başlamış. Bunun için bir eğitim almamış. İşi işte öğrenmiş. Sonra ailesinden aldığı 5,000 dolarla 1994'te kendi dedektiflik bürosunu kurmuş. 1987'de bu işi yapan az sayıda kadın varmış. Şimdi bu iş kadınlar arasında çok popüler olmuş. Kadın dedektiflere talebin fazla olmasının nedeni, dedektifleri tutanların daha çok kadınların olması. Kadınlar, "ajanlık" için başka bir kadından daha kolay yardım istediklerini söylüyor. Lahiri'nin bürosunda 15 kişi çalışıyor. Lahiri, gelin-damat dedektiflerine talebin atmasını, internet üzerinden kurulan ilişkilerin çoğalmasına bağlıyor, "Daha önce kızlarla erkeklerin arasını onları tanıyan teyzeler, halalar yapardı. Şimdi, internette tanıştığınız kadın ya da erkek herhangi biri olabilir. Bu kişiler belki Hindistan'da bile olmayabilir" diyor. Anne-babalar, kızları ve oğullarının kendilerine eş olarak seçtikleri insanların gerçek kişiler olduğundan, dolandırıcı olmadığından emin olmak istiyor.

'KANIT LAZIM' Taralika Lahiri, Yeni Delhili bir işadamının, kızının erkek arkadaşını araştırması için kendilerine geldiğini anlatıyor. Müstakbel damat, pahalı giysiler giyiyor, lüks arabalar sürüyor ve kızlarıyla hep zenginlerin gittiği kafelerde buluşuyormuş. Aile bu durumdan şüphelenmiş ve müstakbel damadın mali durumunun araştırılmasını istemiş.

Lahiri'nin dedektifleri, haftalar süren araştırmadan sonra gencin kızları kandırmak için kendine zengin süsü veren bir dolandırıcı olduğunu ortaya çıkarmış. Lahiri, gelin ya da damatlara, evlenecekleri kişinin aslında göründükleri gibi olmadıklarını söylemenin zor olduğunu, bu yüzden müşterileri ikna etmek için fotoğraf, telefon kaydı gibi kanıtların toplanması gerektiğini vurguluyor. Lahiri'nin portoyünde ağırlığı evlilik öncesi soruşturmalar oluşturuyor, ancak karı koca anlaşmazlıkları da işlerinin önemli bir parçasını oluşturmaya başladı.

BOŞANMA DAVALARI

Hindistan'da boşanma oranları hızla artıyor. Evlilik mahkemeye taşınınca, taraflar iddiaları kanıtlayacak deliller arıyor. Bunlar da daha çok evlilik dışı ilişkiler oluyor. Avukatlar da, davalarına kanıt toplamak için sık sık Taralika Lahiri gibi dedektiflerden yararlanıyor. Lahiri, "Daha çok nafaka miktarını azaltma ya da çocuğun velayetini almakla ilgili başvurular var. Mahkemeler kanıt istiyor" diyor ve ABD'de yaşayan bir Hint vatandaşının karısını izlemesini istediğini anlatıyor. BBC TÜRKÇE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:25 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.